Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Opinia publică din Suedia, tot mai reticentă în legătură cu primirea de imigranți (sondaj)

Suedezii devin tot mai temători în legătură cu chestiunea primirii de imigranți în țara lor, supusă unui aflux nemaiîntâlnit de solicitanți de azil, relevă un sondaj al Institutului Sifo făcut public luni și citat de AFP.

Nu mai puțin 41% dintre cei intervievați s-au declarat în favoarea unei reduceri a numărului de permise de ședere acordate, în timp ce în septembrie nivelul era de 29%, relevă această anchetă realizată la începutul lunii noiembrie pe un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane pentru cotidianul Svenska Dagbladet.

Un suedez din patru s-a declarat în favoarea menținerii la nivelul actual a ratei de primire a solicitărilor de azil. 17% susțin creșterea acestui nivel.

"Când am publicat sondajul din septembrie, tonul și dezbaterea erau diferite. Acum, premierul (Stefan Lofven) a cerut o redistribuire (în Uniunea Europeană a unei părți) dintre refugiații ajunși aici", a comentat Toivo Sjoren, responsabil cu sondajele al Sifo.

Un sondaj Ipsos publicat în weekend de către cotidianul Dagens Nyheter a semnalat de asemenea un reviriment al opiniei publice în Suedia, unde sunt așteptați în acest an până la 190.000 de imigranți.

Conform acestui sondaj, 26% dintre suedezi afirmă că regatul scandinav ar trebui să găzduiască mai mulți imigranți, comparativ cu 44% în septembrie. 42% pledează pentru a reducere a numărului de cereri de azil acceptate, comparativ cu 30% în septembrie.

Electoratul de dreapta este cel mai reticent. 96% dintre simpatizanții partidului de extremă-dreapta Democrații Sudeze cer scăderea numărului imigranților cărora li se permite să rămână pe teritoriul național.

Suedia este principala destinație din Europa pentru refugiați raportat la populația sa de 9,8 milioane de locuitori. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

2 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

3 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!