Opinia publică din Suedia, tot mai reticentă în legătură cu primirea de imigranți (sondaj)

Suedezii devin tot mai temători în legătură cu chestiunea primirii de imigranți în țara lor, supusă unui aflux nemaiîntâlnit de solicitanți de azil, relevă un sondaj al Institutului Sifo făcut public luni și citat de AFP.

Nu mai puțin 41% dintre cei intervievați s-au declarat în favoarea unei reduceri a numărului de permise de ședere acordate, în timp ce în septembrie nivelul era de 29%, relevă această anchetă realizată la începutul lunii noiembrie pe un eșantion reprezentativ de 1.000 de persoane pentru cotidianul Svenska Dagbladet.

Un suedez din patru s-a declarat în favoarea menținerii la nivelul actual a ratei de primire a solicitărilor de azil. 17% susțin creșterea acestui nivel.

"Când am publicat sondajul din septembrie, tonul și dezbaterea erau diferite. Acum, premierul (Stefan Lofven) a cerut o redistribuire (în Uniunea Europeană a unei părți) dintre refugiații ajunși aici", a comentat Toivo Sjoren, responsabil cu sondajele al Sifo.

Un sondaj Ipsos publicat în weekend de către cotidianul Dagens Nyheter a semnalat de asemenea un reviriment al opiniei publice în Suedia, unde sunt așteptați în acest an până la 190.000 de imigranți.

Conform acestui sondaj, 26% dintre suedezi afirmă că regatul scandinav ar trebui să găzduiască mai mulți imigranți, comparativ cu 44% în septembrie. 42% pledează pentru a reducere a numărului de cereri de azil acceptate, comparativ cu 30% în septembrie.

Electoratul de dreapta este cel mai reticent. 96% dintre simpatizanții partidului de extremă-dreapta Democrații Sudeze cer scăderea numărului imigranților cărora li se permite să rămână pe teritoriul național.

Suedia este principala destinație din Europa pentru refugiați raportat la populația sa de 9,8 milioane de locuitori. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Europa Liberă / Demontarea celei mai elaborate manipulări de la începutul pandemiei

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită