OSCE cere Rusiei să-și închidă granița cu Ucraina

Președintele Adunării Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), Ilkka Kanerva, a făcut marți apel la Rusia să-și închidă granița cu Ucraina pentru a împiedica fluxul de arme și luptători către estul ucrainean.

''Liderii ruși vorbesc despre susținerea lor pentru o reglementare pașnică a conflictului în Ucraina. Pornind de la aceasta, fac apel la Rusia să închidă granița pentru a opri fluxul de armament sau de luptători — voluntari sau nu — în estul Ucrainei. Armamentul modern pe care îl folosesc separatiștii nu vine din aer'', a afirmat reprezentantul OSCE, potrivit Interfax-Ukraina.

În același timp, Ilkka Kanerva a subliniat că atacul recent de la Mariupol (est) — atac atribuit de Kiev rebelilor proruși și soldat cu moartea a 30 de civili—, arată o ''gravă escaladare'' a situației în estul Ucrainei, președintele AP OSCE insistând asupra încetării imediate a focului în regiune și a îndeplinirii acordurilor de pace de la Minsk.

Kanerva a menționat că situația din Ucraina va figura pe agenda sesiunii de iarnă a AP OSCE care va avea loc în februarie la Viena.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…