OSCE trimite o echipă la Slaviansk, pentru a elibera observatorii reţinuţi de proruşi

OSCE trimite o echipă la Slaviansk, pentru a elibera observatorii reţinuţi de proruşi

„Urmează să ajungă acolo astăzi (duminică)”, a declarat pentru AFP Tatiana Baeva, o purtătoare de cuvânt a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE). "Sperăm să putem oferi informaţii mai ample atunci când vor sosi şi vor începe negocierile - dacă vor începe", a adăugat ea.

Observatorii OSCE reţinuţi de vineri de către separatişti proruşi la Slaviansk sunt "prizonieri de război", a declarat duminică Viaceslav Ponomarev, liderul separatist din localitate, relatează AFP. În plus, rebelii au "arestat" trei ofiţeri ucraineni, care sunt deţinuţi, în prezent, a declarat el pentru jurnalişti.

OSCE a anunţat duminică faptul că trimite o echipă de negociatori la Slaviansk, în estul Ucrainei, pentru a încerca să obţină eliberarea observatorilor militari reţinuţi de către separatişti proruşi, relatează AFP.

În total 13 observatori militari - opt străini şi cinci ucraineni - sunt reţinuţi de vineri de către militanţi proruşi.

Negociatorii trimişi la Slaviansk fac parte din misiunea specială de 100 de observatori mobilizaţi de către organizaţia internaţională în Ucraina, ţară a cărei parte de est este afectată de tensiuni separatiste puternice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”