Ostatici la Bamako: O grupare jihadistă africană afiliată Al-Qaida revendică atacul de la hotelul Radisson

Ostatici la Bamako: O grupare jihadistă africană afiliată Al-Qaida revendică atacul de la hotelul Radisson

O grupare jihadistă africană, Al-Mourabitoun, afiliată Al-Qaida, a revendicat responsabilitatea atacului și luării de ostatici de la hotelul Radisson din capitala statului african Mali, Bamako, transmite Reuters.

Al-Mourabitoun, o grupare din nordul Mali, formată mai ales din tuaregi și arabi, a postat un mesaj pe Twitter în care afirmă că se află în spatele atacului asupra hotelului Radisson din Bamako.

Revendicarea nu a putut fi verificată deocamdată.

Conform grupul Rezidor, proprietarul hotelului, 125 de clienți și 13 angajați ai Radisson sunt în continuare ținuți ostatici de indivizi înarmați.

Anterior, televiziunea din Mali a anunțat că, din cele 170 de persoane—140 clienți și 30 sunt angajați ai hotelului — luate ostatice, au fost eliberate 80. Conform autorităților locale, trei ostatici au fost uciși.

Franța a anunțat că a trimis la Bamako o unitate de elită a jandarmilor, iar Pentagonul a declarat că trupele speciale americane le ajută pe cele maliene să 'adăpostească civilii', în timp ce acestea din urmă continuă asaltul. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

2 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

3 De citit!

4 Fenomen straniu în SUA

5 Informație / Din 2015, CIA antrenează în secret forțele speciale ucrainiene „să ucidă ruși” în cazul unei invazi…