Pakistanul ar urma să execute 500 condamnați la moarte în următoarele săptămâni (responsabili)

Pakistanul prevede executarea a 500 de condamnați la moarte în următoarele săptămâni, a indicat luni Ministerul pakistanez de Interne, la câteva zile după masacrarea de către un comando taliban a 149 de persoane, dintre care 133 de elevi, la Peshawar, relatează PFP.

A doua zi după atac, care a șocat țara, Islamabadul a anunțat reluarea executării sentințelor de condamnare la moarte, suspendată din 2008, pentru cazurile de terorism. Șase persoane condamnate la moarte de către tribunale antiteroriste au fost executate de atunci, cu aprobarea aparentă a unei largi părți a opiniei publice.

''Ministerul de Interne a finalizat lista cu 500 de condamnați care au epuizat toate recursurile posibile. Cererile lor de grațiere au fost respinse de către președinte și vor fi executați în următoarele săptămâni'', au declarat pentru AFP mai mulți responsabili ai ministerului.

Aproape 8.000 de condamnați la moarte se află în prezent în închisorile din Pakistan, țară cu o populație de 200 milioane de locuitori.

Încetarea moratoriului asupra executării sentințelor de condamnare la moarte, anunțată de către premierul Nawaz Sharif, se referă la cei care au fost condamnați de către tribunale antiteroriste.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum va fi reformat Ministerul de Interne. Poliţia înghite Jandarmeria la oraş. La sate, e invers

2 Dovada vie a faptului că lupta anticorupție a murit

3 Ți-ai dracu de șobolani! / Șerban Nicolae și-a secretizat sursa a 260.000 de euro, un cont și salariul de la sta…

4 Asta se întâmplă în toate instituțiile! De fapt, tot PSD conduce România!

5 VIDEO Prostul Guvernului a comis-o în direct: penelede, penedeleo, penedele doi..pene

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc