Palatul Buckingham, "dezamăgit" de publicarea imaginilor cu viitoarea regină, efectuând salutul nazist la șase ani

Palatul Buckingham, "dezamăgit" de publicarea imaginilor cu viitoarea regină, efectuând salutul nazist la șase ani

Palatul Buckingham s-a declarat "dezamăgit" vineri în legătură cu publicarea de către un ziar britanic a unor imagini în care viitoarea regină Elisabeta a II-a face salutul nazist la începutul anilor '30, pe când avea șase ani, după cum relatează AFP. Ediția duminicală a tabloidului The Sun publică o imagine a viitoarei regine, care ridică brațul drept în aer. Mama sa, Regina Mamă Elisabeta, face același lucru.

Potrivit The Sun, ele sunt aparent încurajate să facă aceasta de către unchiul reginei, viitorul rege Edward VIII, care, după ce a abdicat în 1936, a mers să se întâlnească cu Hitler.

Imaginile publicate de tabloidul britanic sunt extrase dintr-un filmuleț video de aproximativ 20 de secunde realizat de un amator, între 1933 sau 1934 la reședința de vară a familiei regale, castelul scoțian Balmoral. Aceste imagini video nu au mai fost făcute publice până acum.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat într-un comunicat:"Este dezamăgitor că un film făcut în urmă cu 80 de ani și provenind, se pare, din arhivele personale ale familiei regale a fost obținut și exploatat în acest mod", potrivit AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina