Panică pe aeroportul din Istanbul: O femeie suspectată de Ebola, plasată în carantină

Panică pe aeroportul din Istanbul: O femeie suspectată de Ebola, plasată în carantină

O femeie din Nigeria, care a ajuns în Turcia, marţi, la bordul unui avion, a fost plasată în carantină, fiind suspectată de infectare cu virusul Ebola, pe aeroportul Atatürk din Istanbul, relatează cotidianul Hürriyet, în ediţia electronică.

Panică pe aeroportul din Istanbul: O femeie suspectată de Ebola, plasată în carantină (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Femeia a generat panică într-un avion care zbura din Lagos către Istanbul în momentul în care s-a constatat că avea febră.

Paramedicii au urcat la bordul avionului în momentul în care acesta a aterizat la Istanbul şi au plasat-o pe femeie şi pe copilul acesteia în carantină, după debarcarea celorlalţi pasageri.

Femeia, care ar fi însărcinată, a fost dusă la spital pentru a se stabili dacă este infectată cu Ebola.

Purtătorul de cuvânt al Turkish Airlines, Ali Genç, a confirmat incidentul pe contul său de Twitter. "Avionul a fost dezinfectat ca măsură de precauţie", a precizat el.

Virusul, care se răspândeşte prin contact direct cu sângele sau fluidele corporale ale persoanei infectate, a provocat moartea a 1.013 persoane şi infectarea altor 1.848, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro