Papa Francisc a sosit în Ecuador, prima etapă a turneului său în America de Sud

Papa Francisc a sosit în Ecuador, prima etapă a turneului său în America de Sud

Papa Francisc a sosit duminică în Ecuador, prima etapă a turneului său de de opt zile pe continentul său natal, America de Sud, care va continua cu vizite în Bolivia și Paraguay, informează agenția DPA.

El a coborât din avion, la Quito, și s-a îmbrățișat cu președintele ecuadorian Rafael Correa, a salutat copiii care purtau costume tradiționale andine și a ascultat o orchestră și un cor formate din tineri.

"Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că mi-a permis să mă întorc în America Latina", a spus Papa Francisc, în vârstă de 78 de ani.

Papa a mai vizitat de pe acest continent Brazilia, în anul 2013, dar aceasta este prima sa vizită ca Suveran Pontif într-o țară vorbitoare de limbă spaniolă din America de Sud.

La coborârea din avion a oaspetelui, președintele Correa a declarat că Papa Francisc este "un uriaș din punct de vedere moral, deopotrivă pentru credincioși și necredincioși".

Correa a subliniat similitudinile dintre propriile sale principii de stânga și cele ale Papei însuși, exprimate în recenta enciclică a Pontifului.

"Ordinea mondială nu este doar nedreaptă, este imorală", a spus Correa.

Vizibil obosit după un zbor de 13 de ore de la Roma la Quito, Papa Francisc a aprobat încercarea lui Correa pentru a găsi un numitor comun.

"M-ați citat prea mult, vă mulțumesc", a răspuns Papa Francisc. "Fie să obțineți ce vă doriți pentru binele poporului dumneavoastră", a continuat Suveranul Pontif.

Papa se va deplasa luni la Guayaquil, pe coasta Pacificului, pentru o mesă în aer liber. O altă mesă a fost planificată pentru marți la Quito.

"Mi-am început vizita plin de entuziasm și speranță pentru zilele care stau înaintea noastră", a spus Papa Francisc citat de DPA. AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…