Papa Francisc denunţă "cancerul disperării" în societăţile prospere

Papa Francisc denunţă "cancerul disperării" în societăţile prospere

Papa Francisc a denunţat, vineri, la Daejeon, în centrul Coreei de Sud, "cancerul disperării" în "societăţile care par opulente", făcând aluzie indirect la sinuciderea tinerilor, un flagel în ţară.

Papa Francisc denunţă "cancerul disperării" în societăţile prospere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exprimându-se în faţa a 45.000 de credincioşi în timpul slujbei de Sfânta Maria pe "World Cup Stadium" din Daejeon, Papa Francisc a considerat că "speranţa oferită de Evanghelie este antidotul sentimentului disperării care pare să crească precum un cancer în societatea care din exterior pare opulentă dar care deseori se confruntă cu experienţa tristeţii interioare şi a golului".

"Câţi dintre tinerii noştri nu au plătit tribut acestei disperări!", a declarat el într-o aluzie la adicţii şi sinucideri, în a doua zi a vizitei sale în Coreea de Sud.

"Creştinii acestei naţiuni trebuie să poată combate atracţia materialismului care sufocă valorile spirituale şi culturale autentice, precum spiritul de competiţie dereglat care generează egoism şi conflicte. Ei trebuie să respingă, de asemenea, modelele economice inumane care creează noi forme de sărăcie şi marginalizează lucrătorii", a declarat papa argentinian.

Într-o critică puternică a modelului societăţii competitive, care se răspândeşte din ce în ce mai mult în Asia, din Japonia până în Singapore şi din Taiwan până în Coreea şi chiar China, liderul Bisericii Catolice a criticat "cultura morţii care devalorizează imaginea lui Dumnezeu, Dumnezeul vieţii, şi încalcă demnitatea fiecărui bărbat, fiecărei femei şi fiecărui copil".

Joi, Papa a invitat 35 de episcopi sud-coreeni să îşi regăsească mai degrabă spiritul misionar decât să fie "manageri" şi buni administratori.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...