Papa Francisc: "Drumul Bisericii este cel al sincerității"

Papa Francisc: "Drumul Bisericii este cel al sincerității"

Papa Francisc a declarat luni că drumul Bisericii "este cel al sincerității", subliniind că "nu putem trece sub tăcere ceea ce am văzut și auzit", a doua zi după controversatele sale declarații privind "genocidul" armean, relatează luni EFE. Papa Francisc a folosit duminică, în cadrul solemn de la Basilica Sf. Petru din Roma, termenul de ''genocid'' pentru masacrul împotriva armenilor ce-a avut loc în urmă cu o sută de ani.

Suveranul Pontif nu a făcut nicio referire la declarația sa de duminică, dar a precizat, la misa oficiată la reședința sa din Casa Santa Marta, că Biserica "trebuie să spună liber unele lucruri".

Papa a invocat în omilia sa de luni Faptele Sfinților Apostoli pentru a ilustra că "doar Sfântul Duh ne poate schimba atitudinea, povestea vieții noastre și să ne dea curaj", precizează Radio Vatican. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu