Papa Francisc, primit ca o vedetă la New York

Papa Francisc, primit ca o vedetă la New York

Papa Francisc a fost primit joi seară ca o vedetă la  New York, fiind întâmpinat cu strigăte de bucurie de mii de persoane în timp ce a străbătut Fifth Avenue în papamobil, în a doua etapă a voiajului său în Statele Unite, relatează AFP.

Suveranul Pontif va petrece 36 de ore în orașul care nu doarme niciodată, care este centrul finanțelor și pământ de adopție pentru milioane de imigranți și unde nu a mai fost până acum niciodată. Prima etapă a vizitei sale newyorkeze a fost la catedrala Saint Patrick, pentru o liturghie de seară în prezență a circa 2.500 de persoane, majoritatea membri ai clerului.

Pentru prima porțiune de parcurs pe celebrul bulevard, înainte de a ajunge la catedrală, papa a renunțat la vestitul său Fiat 500 și a urcat în papamobil, în uralele mulțimii pe care a binecuvântat-o cu zâmbete generoase.

Suveranul Pontif, al patrulea papă care vizitează New York-ul, a fost întâmpinat pe treptele catedralei de guvernatorul Andrew Cuomo și de primarul orașului, Bill de Blasio, precum și de arhiepiscopul Timothy Dolan. Pentru vizita papei au fost accelerate lucrările de restaurare a catedralei, care s-au ridicat la 175 de milioane de dolari.

Cinci evenimente sunt programate în cursul zilei de vineri: un discurs la ONU, o celebrare ecumenică la Muzeul 11 Septembrie, o vizită la o școală din Harlem, o procesiune la Central Park și o liturghie de seară în uriașul complex sportiv de la Madison Square Garden, în prezența a circa 20.000 de persoane.

În prima sa vizită în SUA, papa Francisc a fost întâmpinat de mulțimi entuziaste și a ținut discursuri pe teme dragi lui, imigrație, schimbare climatică și justiție socială.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie