Paris Match a publicat fotografiile cu cadavrele autorilor atentatelor de la Charlie Hebdo

Paris Match a publicat fotografiile cu cadavrele autorilor atentatelor de la Charlie Hebdo

Săptămânalul francez Paris Match a publicat joi fotografiile cu cadavrele fraților Kouachi, autorii atentatului jihadist împotriva sediului publicației Charlie Hebdo de la 7 ianuarie, afirmând că este vorba despre 'fotografii istorice' pe care 'francezii au dreptul să le vadă', relatează AFP.

'Trebuie să punem capăt infantilizării opiniei publice, francezii au dreptul să le vadă, este tragedia lor', a declarat Olivier Royant, directorul redacțional la Paris Match.

'Nu se pune problema de senzațional', a adăugat el. 'Acestea sunt documente inedite considerate a fi fotografii istorice. Acesta este ultimul capitol din aventura celor doi frați, este important să le publicăm', a mai spus el.

Trei fotografii, publicat joi în săptămânal, arată trupurile neînsuflețite ale fraților Cherif și Said Kouachi, autorii atacului împotriva Charlie Hebdo, în fața tipografiei din apropierea Parisului unde au fost uciși de forțele de intervenție, punându-se astfel capăt unei operațiuni de urmărire și capturare care a durat trei zile.

Două dintre ele au fost publicate în alb și negru pentru că erau 'prea dure' color, a declarat miercuri Olivier Royant pentru radio Europa 1. A treia, color, arată corpul lui Sherif Kouachi, întins pe jos, plin de sânge și înconjurat de experți ai Jandarmeriei Naționale.

Întrebat despre sursa fotografiilor, directorul redacțional al Paris Match a răspuns că au fost 'făcute de cineva care nu este un jurnalist profesionist'. 'Ele nu ne-au fost furnizate de jandarmerie' și 'nu fac parte din dosar', a mai spus el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina