Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Parlamentul European îi ridică imunitatea fostului premier bulgar Serghei Stanișev

Parlamentul European i-a ridicat miercuri imunitatea fostului premier socialist bulgar Serghei Stanișev, actualul președinte al Partidului Socialiștilor Europeni (PSE), pentru a permite justiției din țara sa să-l ancheteze într-un caz de gestionare inadecvată a unor documente clasificate, relatează AFP.

Ținând cont că procedura penală care urmează să fie angajată în cazul său 'nu este legată în niciun fel de mandatul său de actual eurodeputat', Parlamentul a validat această decizie, la care Stanișev nu s-a opus.

Justiția bulgară îl acuză pe Serghei Stanișev că a rătăcit șapte documente care conțineau informații 'clasificate' și 'reprezentând secrete de stat' în perioada în care conducea guvernul (2005-2009).

Potrivit acuzării, aceste documente i-au fost aduse pentru a le semna, dar apoi nu le-a înapoiat, unul dintre ele făcând obiectul unei 'scurgeri' în presă.

Serghei Stanișev a denunțat acuzațiile, susținând că sunt motivate politic și afirmând că Ministerul Public acționează sub presiunea guvernului actual de dreapta al lui Boiko Borisov.

În decembrie 2013, Ministerul Public a propus ca Stanișev să fie sancționat cu amendă administrativă. Între timp însă, în mai 2014 el a fost ales în Parlamentul European și beneficia de imunitate, notează AFP. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

5 Augustin Zegrean aruncă BOMBA despre noua amânare a CCR pe SPEȚA Dragnea: Se fac jocuri! De regulă, astfel de …

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Privește cum o mașină e distrusă la fier vechi în câteva secunde