Parlamentul European îi ridică imunitatea fostului premier bulgar Serghei Stanișev

Parlamentul European îi ridică imunitatea fostului premier bulgar Serghei Stanișev

Parlamentul European i-a ridicat miercuri imunitatea fostului premier socialist bulgar Serghei Stanișev, actualul președinte al Partidului Socialiștilor Europeni (PSE), pentru a permite justiției din țara sa să-l ancheteze într-un caz de gestionare inadecvată a unor documente clasificate, relatează AFP.

Ținând cont că procedura penală care urmează să fie angajată în cazul său 'nu este legată în niciun fel de mandatul său de actual eurodeputat', Parlamentul a validat această decizie, la care Stanișev nu s-a opus.

Justiția bulgară îl acuză pe Serghei Stanișev că a rătăcit șapte documente care conțineau informații 'clasificate' și 'reprezentând secrete de stat' în perioada în care conducea guvernul (2005-2009).

Potrivit acuzării, aceste documente i-au fost aduse pentru a le semna, dar apoi nu le-a înapoiat, unul dintre ele făcând obiectul unei 'scurgeri' în presă.

Serghei Stanișev a denunțat acuzațiile, susținând că sunt motivate politic și afirmând că Ministerul Public acționează sub presiunea guvernului actual de dreapta al lui Boiko Borisov.

În decembrie 2013, Ministerul Public a propus ca Stanișev să fie sancționat cu amendă administrativă. Între timp însă, în mai 2014 el a fost ales în Parlamentul European și beneficia de imunitate, notează AFP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Asta îl excită foarte mult din punct de vedere sexual” / Ce a povestit Sophie, la BBC, despre Andrew Tate

2 Ce se întâmplă? / Epurarea bruscă a armatei Ungariei

3 Ioana Cosma, mesaj ironic la adresa Pro TV, în ultima zi la postul la care a lucrat 25 de ani

4 VIDEO BRRR! / „Fantoma cu ochi negri" surprinsă de o dronă. Bântuia în pădurea unde a fost găsită

5 El este omul care acum trei zile a prezis intensitatea și epicentrul cutremurului din Turcia