Parlamentul European îi ridică imunitatea fostului premier bulgar Serghei Stanișev

Parlamentul European îi ridică imunitatea fostului premier bulgar Serghei Stanișev

Parlamentul European i-a ridicat miercuri imunitatea fostului premier socialist bulgar Serghei Stanișev, actualul președinte al Partidului Socialiștilor Europeni (PSE), pentru a permite justiției din țara sa să-l ancheteze într-un caz de gestionare inadecvată a unor documente clasificate, relatează AFP.

Ținând cont că procedura penală care urmează să fie angajată în cazul său 'nu este legată în niciun fel de mandatul său de actual eurodeputat', Parlamentul a validat această decizie, la care Stanișev nu s-a opus.

Justiția bulgară îl acuză pe Serghei Stanișev că a rătăcit șapte documente care conțineau informații 'clasificate' și 'reprezentând secrete de stat' în perioada în care conducea guvernul (2005-2009).

Potrivit acuzării, aceste documente i-au fost aduse pentru a le semna, dar apoi nu le-a înapoiat, unul dintre ele făcând obiectul unei 'scurgeri' în presă.

Serghei Stanișev a denunțat acuzațiile, susținând că sunt motivate politic și afirmând că Ministerul Public acționează sub presiunea guvernului actual de dreapta al lui Boiko Borisov.

În decembrie 2013, Ministerul Public a propus ca Stanișev să fie sancționat cu amendă administrativă. Între timp însă, în mai 2014 el a fost ales în Parlamentul European și beneficia de imunitate, notează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro