Parlamentul regional catalan a votat pentru începerea procesului de separare de Spania

Parlamentul regional catalan a votat pentru începerea procesului de separare de Spania

Parlamentul regional din Catalonia a votat luni în favoarea unei rezoluții pentru separarea de Spania, lansând o așa-numită foaie de parcurs spre independență pe care guvernul central de la la Madrid a promis că o va bloca, transmit agențiile internaționale de presă.

Declarația de secesiune, primul pas despre care partidele pro-independență speră că va duce la desprinderea regiunii de Spania în interval de 18 luni, a primit susținerea majorității legislativului regional.

Partidele care sunt în favoarea independenței față de Spania au obținut majoritatea locurilor din legislativul regional la alegerile din septembrie din Catalonia.

Constituția Spaniei nu permite desprinderea niciunei regiuni, iar premierul de centru-dreapta Mariano Rajoy, al cărui partid va avea de înfruntat alegerile generale din septembrie, a spus că va încerca imediat să blocheze rezoluția în instanță. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”