Partidul minorităţii albaneze se retrage din Parlamentul macedonean, după o bătaie între deputaţi - VIDEO

Partidul minorităţii albaneze se retrage din Parlamentul macedonean, după o bătaie între deputaţi - VIDEO

Partidul Democratic al Albanezilor (DPA), formaţiune de opoziţie care reprezintă minoritatea albaneză din Macedonia, a anunţat marţi că îşi suspendă participarea la lucrările Parlamentului, după ce un deputat de-al său s-a bătut cu un alt parlamentar, relatează AFP.

Partidul minorităţii albaneze se retrage din Parlamentul macedonean, după o bătaie între deputaţi (Imagine: captură video)

Orhan Ibrahimi, din cadrul DPA, s-a bătut cu Rexhail Ismaili, deputat al Uniunii Democratice pentru Integrare (DUI), membră a coaliţiei guvernamentale de la Skopje.

Deputatul DUI a fost rănit uşor în urma confruntării, care a izbucnit în timpul unei reuniuni în comisie, au declarat oficiali parlamentari, conform cărora alţi deputaţi s-au alăturat conflictului.

Reprezentanţi ai celor două partide s-au acuzat reciproc de responsabilitate pentru această încăierare, produsă după un schimb de insulte în timpul unei discuţii în care DPA acuza autorităţile că nu protejează interesele minorităţii albaneze. Albanezii reprezintă aproape un sfert din cei 2,2 milioane de locuitori ai Macedoniei.

"Cerem o anchetă penală asupra (acţiunilor) deputaţilor DUI şi nu vom asista la următoarele sesiuni ale Parlamentului", a declarat Imer Aliu, din cadrul DPA.

DPA şi DUI deţin şapte şi, respectiv, 19 dintre cele 123 mandate din Parlamentul macedonean după alegerile legislative anticipate din aprilie.

În decembrie 2012, o altă încăierare a avut loc în timpul unei sesiuni parlamentare, iar poliţia a intervenit pentru a-i scoate cu forţa din Parlament pe deputaţii opoziţiei.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...