Partidul minorităţii albaneze se retrage din Parlamentul macedonean, după o bătaie între deputaţi - VIDEO

Partidul Democratic al Albanezilor (DPA), formaţiune de opoziţie care reprezintă minoritatea albaneză din Macedonia, a anunţat marţi că îşi suspendă participarea la lucrările Parlamentului, după ce un deputat de-al său s-a bătut cu un alt parlamentar, relatează AFP.

Partidul minorităţii albaneze se retrage din Parlamentul macedonean, după o bătaie între deputaţi (Imagine: captură video)

Orhan Ibrahimi, din cadrul DPA, s-a bătut cu Rexhail Ismaili, deputat al Uniunii Democratice pentru Integrare (DUI), membră a coaliţiei guvernamentale de la Skopje.

Deputatul DUI a fost rănit uşor în urma confruntării, care a izbucnit în timpul unei reuniuni în comisie, au declarat oficiali parlamentari, conform cărora alţi deputaţi s-au alăturat conflictului.

Reprezentanţi ai celor două partide s-au acuzat reciproc de responsabilitate pentru această încăierare, produsă după un schimb de insulte în timpul unei discuţii în care DPA acuza autorităţile că nu protejează interesele minorităţii albaneze. Albanezii reprezintă aproape un sfert din cei 2,2 milioane de locuitori ai Macedoniei.

"Cerem o anchetă penală asupra (acţiunilor) deputaţilor DUI şi nu vom asista la următoarele sesiuni ale Parlamentului", a declarat Imer Aliu, din cadrul DPA.

DPA şi DUI deţin şapte şi, respectiv, 19 dintre cele 123 mandate din Parlamentul macedonean după alegerile legislative anticipate din aprilie.

În decembrie 2012, o altă încăierare a avut loc în timpul unei sesiuni parlamentare, iar poliţia a intervenit pentru a-i scoate cu forţa din Parlament pe deputaţii opoziţiei.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ponta a dat în diaree! Tudose l-a dat cu capul de pereți! „Victore, dac-o mai arzi mult la două capete cu PSD-…

2 HOPA! Kovesi iese la rampă pentru a stopa PORCĂRIILE Propagandei PSD! „NU a existat secție pentru magistrați î…

3 MAFIE pe față! Condiția secretă pusă de Tăriceanu pentru a vota Guvernul Orban

4 „Folosiți NUCLEARA, domnule Orban!” Excepționalul mesaj al fostului consilier prezidențial Iulian Fota către p…

5 Rareș Bogdan anunță desființarea Secției Speciale

recomandări

Te ia DNA: Dan Iulian Idolu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul