Patriarhul Irineu: Europa șterge frontierele dintre state, dar le trasează în Serbia

Patriarhul Irineu: Europa șterge frontierele dintre state, dar le trasează în Serbia

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Irineu, își pune întrebarea de ce sunt trasate frontiere în interiorul Serbiei dacă Europa este unită ștergând granițele dintre state, relatează miercuri agenția Tanjug.

''Nu am de-a face cu politica, așa cum am spus, dar, ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Sârbe, reflectez la viitoarele consecințe ale unei Serbii fragmentate care trăiește într-o Europă 'unită' '', a declarat patriarhul Irineu cotidianului Vecernje novosti, apreciind că este vorba de o problemă prea serioasă pentru ca ea să fie abordată doar de politicieni cu un mandat limitat.

''Rana Kosovo'' este o traumă ce durează de decenii și o problemă europeană sensibilă, care trebuie rezolvată printr-un dialog internațional larg. Liderii religioși și elitele internaționale ale tuturor națiunilor și statelor trebuie să se implice în aceasta. Toate disputele din alte țări europene, precum Spania și Regatul Unit, trebuie și ele discutate'', a mai spus Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina