Patriarhul rus Kirill: Dezbinarea poporului ucrainean poate duce la dispariția lui

Patriarhul rus Kirill: Dezbinarea poporului ucrainean poate duce la dispariția lui

Conflictul intern din Ucraina poate duce la dispariția nu numai a statului ucrainean, ci și a poporului acestei țări, a declarat patriarhul rus Kirill într-un interviu pentru canalul de televiziune Rossia-1, cu ocazia Crăciunului, sărbătorit de ruși la 7 ianuarie conform vechiului calendar iulian.

"Ceea ce se petrece astăzi în Ucraina este o reală dezbinare a poporului. Însuși Domnul spune că, dacă o împărăție se va dezbina în sine, acea împărăție nu va dăinui", a afirmat șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, citat de agenția TASS.

''Principiile democratice actuale presupun că, de dragul armoniei, în societate trebuie să existe înțelegere. Dar, atunci când în lupta pentru democrație, o parte din societate încalcă practic drepturile celeilalte părți, când o doctrină politică, îndreptățindu-se, folosește arma, atunci deja nu mai este vorba de democrație'', a adăugat patriarhul rus, cu aluzie la armata ucraineană care luptă împotriva separatiștilor proruși din estul Ucrainei.

Oamenii, a continuat patriarhul Kirill, ''trebuie să știe că, în pofida faptului că aparțin unor grupuri separate, cu atitudine diferită față de istorie și adevăr, ei pot construi împreună o viață pașnică''. ''Să dea Domnul ca această înțelegere să se înrădăcineze în conștiința conducătorilor Ucrainei și a întregii societăți ucrainene'', a încheiat patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Grindeanu, pe șantierul podului peste Dunăre după ce a aflat că lucrarea ar putea întârzia cu câțiva ani

3 SURSE Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea

4 Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar

5 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”