Patriarhul rus Kirill: Dezbinarea poporului ucrainean poate duce la dispariția lui

Patriarhul rus Kirill: Dezbinarea poporului ucrainean poate duce la dispariția lui

Conflictul intern din Ucraina poate duce la dispariția nu numai a statului ucrainean, ci și a poporului acestei țări, a declarat patriarhul rus Kirill într-un interviu pentru canalul de televiziune Rossia-1, cu ocazia Crăciunului, sărbătorit de ruși la 7 ianuarie conform vechiului calendar iulian.

"Ceea ce se petrece astăzi în Ucraina este o reală dezbinare a poporului. Însuși Domnul spune că, dacă o împărăție se va dezbina în sine, acea împărăție nu va dăinui", a afirmat șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, citat de agenția TASS.

''Principiile democratice actuale presupun că, de dragul armoniei, în societate trebuie să existe înțelegere. Dar, atunci când în lupta pentru democrație, o parte din societate încalcă practic drepturile celeilalte părți, când o doctrină politică, îndreptățindu-se, folosește arma, atunci deja nu mai este vorba de democrație'', a adăugat patriarhul rus, cu aluzie la armata ucraineană care luptă împotriva separatiștilor proruși din estul Ucrainei.

Oamenii, a continuat patriarhul Kirill, ''trebuie să știe că, în pofida faptului că aparțin unor grupuri separate, cu atitudine diferită față de istorie și adevăr, ei pot construi împreună o viață pașnică''. ''Să dea Domnul ca această înțelegere să se înrădăcineze în conștiința conducătorilor Ucrainei și a întregii societăți ucrainene'', a încheiat patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…