Pentagonul acuză Rusia că a comasat forţe "fără precedent" la frontiera cu Ucraina

Pentagonul acuză Rusia că a comasat forţe "fără precedent" la frontiera cu Ucraina

Rusia a comasat la frontiera cu Ucraina trupe şi material "mult mai puternice decât tot ceea ce am văzut" de la începutul crizei între Kiev şi separatiştii proruşi, a denunţat joi Pentagonul.

Vladimir Putin (Imagine: mediafax Foto/AFP)

"Forţele (ruse) mobilizate de-a lungul frontierei sunt dotate cu o capacitate excepţională, potenţialul lor de distrugere este fără precedent", a declarat colonelul Steven Warren, un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării, în contextul deschiderii lucrărilor Summitului NATO din Ţara Galilor, dominat de criza ucraineană.

"Există trupe terestre, o concentrare şi mai mare de piese de artilerie, o concentrare şi mai puternică de sisteme de apărare antiaeriană, o concentrare şi mai mare de rachete", a detaliat colonelul Warren, potrivit căruia "peste 10.000 de militari ruşi" ar fi masaţi de-a lungul frontierei.

"Suntem profund îngrijoraţi", a conchis el.

Summitul NATO, o organizaţie din care Ucraina nu face parte, intenţionează să transmită un mesaj de fermitate Rusiei, acuzată că intensifică tensiunile şi-i susţine pe separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat joi, în cursul summitului, că un acord asupra unui armistiţiu urmează să fie semnat vineri cu rebelii.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?