Pentagonul acuză Rusia că a comasat forţe "fără precedent" la frontiera cu Ucraina

Pentagonul acuză Rusia că a comasat forţe "fără precedent" la frontiera cu Ucraina

Rusia a comasat la frontiera cu Ucraina trupe şi material "mult mai puternice decât tot ceea ce am văzut" de la începutul crizei între Kiev şi separatiştii proruşi, a denunţat joi Pentagonul.

Vladimir Putin (Imagine: mediafax Foto/AFP)

"Forţele (ruse) mobilizate de-a lungul frontierei sunt dotate cu o capacitate excepţională, potenţialul lor de distrugere este fără precedent", a declarat colonelul Steven Warren, un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării, în contextul deschiderii lucrărilor Summitului NATO din Ţara Galilor, dominat de criza ucraineană.

"Există trupe terestre, o concentrare şi mai mare de piese de artilerie, o concentrare şi mai puternică de sisteme de apărare antiaeriană, o concentrare şi mai mare de rachete", a detaliat colonelul Warren, potrivit căruia "peste 10.000 de militari ruşi" ar fi masaţi de-a lungul frontierei.

"Suntem profund îngrijoraţi", a conchis el.

Summitul NATO, o organizaţie din care Ucraina nu face parte, intenţionează să transmită un mesaj de fermitate Rusiei, acuzată că intensifică tensiunile şi-i susţine pe separatiştii proruşi din estul Ucrainei.

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a anunţat joi, în cursul summitului, că un acord asupra unui armistiţiu urmează să fie semnat vineri cu rebelii.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, „dihăniile” HIMARS au început să „lucreze” asupra armatei ruse!

2 VIDEO Un soldat rus, lovit de o grenadă în timp ce îşi făcea nevoile

3 Serviciu secret / Putin nu mai are viață lungă

4 FOTO Rămas fără comandanți, Vladimir Putin a trimis pe frontul din Ucraina un general obez aflat la pensie / Ce se știe despre generalul Pavel

5 VIDEO O filmare cu coloana oficială a lui Putin „alergând” spre Kremlin a stârnit controverse în Rusia