Pentagonul critică o eventuală livrare de rachete rusești către Iran

Pentagonul critică o eventuală livrare de rachete rusești către Iran

Pentagonul a criticat luni decizia Rusiei de a pune capăt interdicției privind livrarea către Iran a sistemului de rachete de tip S-300, informează AFP. * Vladimir Putin a ridicat embargoul privind livrarea către Iran a sistemului de rachete S-300

* Ministrul de externe rus susține că embargoul asupra armelor impus Iranului nu mai este necesar

* Rusia poate livra rapid Iranului sistemul de rachete de tip S-300 (Interfax)

"Opoziția noastră la aceste vânzări este veche și (de notorietate) publică. Credem că aceste vânzări nu vor ajuta cu nimic" în contextul relațiilor cu Iranul, a declarat colonelul Steven Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului. "Orice fel de vânzări de tehnologii avansate (către Iran) reprezintă pentru noi o sursă de preocupare", a adăugat el.

Warren a refuzat să precizeze dacă o eventuală livrare a unor astfel de rachete contravine embargoului impus de ONU autorităților de la Teheran în 2010. "Este treaba juriștilor noștri să studieze acest lucru", s-a limitat el să spună.

Rusia a ridicat luni interdicția privind livrarea de baterii antiaeriene S-300 Iranului, estimând că acordul cadru pe tema programului nuclear iranian, semnat la Lausanne, între marile puteri și Republica Islamică ar permite o eventuală ridicare a sancțiunilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...