Pentagonul va dezvolta mașinării de distrugere a armelor chimice

Pentagonul va dezvolta mașinării de distrugere a armelor chimice

Pentagonul a anunțat miercuri că va dezvolta două prototipuri de mașinării pentru distrugerea armelor chimice, transportabile pe teren pentru a evita logistica dificilă aplicată pentru distrugerea arsenalului chimic sirian, transmite AFP. Majoritatea celor 1.300 de metri cubi de arme chimice predate comunității internaționale de către regimul lui Bashar al-Assad au fost neutralizate în 2014 pe o navă a Marinei americane, apoi transformate în deșeuri tratate în diferite centre din lume.

Mașinăriile dorite de Pentagon ar trebui să permită "distrugerea la fața locului a stocurilor de arme chimice", se arată într-un comunicat al DARPA, agenția de cercetare tehnologică a Ministerului Apărării, care a acordat contractele pentru construirea de prototipuri.

Două laboratoare diferite au fost selectate pentru construirea prototipurilor.

Laboratorul SRI International, cu sediul la Menlo Park, în California, se va baza pe o 'tehnologie de plasmă la înaltă energie pentru a arde moleculele organice'.

Laboratorul Southwest Research Institute (SwRI) din San Antonio, în Texas, va folosi o tehnologie deja 'disponibilă spre cumpărare', ce permite folosirea moleculelor organice, care sunt distruse ca un carburant pentru a produce energie.

După un atac chimic care a ucis sute de persoane în regiunea Ghouta de Est, la est de Damasc, în august 2013, Siria a acceptat să declare și să predea arsenalul său chimic în cadrul unui acord supervizat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit!

4 Blinken a dat Moscovei un document scris care l-a înfuriat pe Lavrov

5 Studiu israelian / Mărimea contează mai mult decât am crede