Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Personal navigant de la Air France a refuzat să se îmbarce către ţări afectate de Ebola

Membri ai personalului navigant de la Air France "nu au dorit să-şi efectueze misiunea" către Guineea, Sierra Leone sau Nigeria, ţări afectate de epidemia de Ebola, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, confirmând o informaţie Parisien-Aujourd'hui en France.

Personal navigant de la Air France a refuzat să se îmbarce către ţări afectate de Ebola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În toate cazurile, toate zborurile au plecat cu echipaje în deplină conformitate - ca număr şi calificare - cu reglementările", a anunţat compania, subliniind că "nu a existat niciun impact", scrie Le Monde online.

Sindicatul Naţional din Grupul Air France (SNGAF), minoritar, a lansat luni o petiţie în care solicită "oprirea imediată a deservirii ţărilor afectate de virusul Ebola".

"Ştim că avem o meserie riscantă, dar cu riscuri măsurate. În acest caz, situaţia a scăpat total de sub control, informaţiile evoluează de la o zi la alta", a deplâns Sophie Gorins, secretara generală a SNPNC, al treilea sindicat al personalului navigant. "Dacă nu suntem capabili să asigurăm un nivel mai mare de igienă sau un cordon sanitar, ar trebui ca zborurile să fie anulate, mai puţin în cazul în care suntem rechiziţionaţi pentru a acorda ajutor (...). Distribuirea de mănuşi este paliativă, nu avem nicio certitudine că nu transportăm o victimă sau că nu purtăm chiar noi boala", a adăugat ea.

Un reprezentant al SNGAF, Patrick Henry-Haye, totodată însoţitor de zbor, a declarat într-un duplex, pentru BFM Story, că, spre deosebire de alte companii, Air France continuă să asigure legături la Conakry (Guineea) şi Freetown (Sierra Leone), în ţările cele mai afectate de virus. Însoţitoarele şi însoţitorii de bord se tem că ar putea ar fi expuşi febrei hemoragice, iar sindicatul solicită oprirea acestor zboruri pentru securitatea personalului, a spus el.

Potrivit Air France, compania nu obligă niciun membru al personalului navigant comercial să efectueze misiuni către Conakry, Freetown, şi Lagos, oraşe considerate "destinaţii cu risc" de către Comitetul pentru igienă, securitate şi condiţii de muncă (CHSCT) al Air France.

Un comandant de zbor poate să invoce dreptul de a se retrage, în cazul în care consideră că riscă un "pericol grav şi iminent" la adresa vieţii sau sănătăţii sale. Acest drept este aplicat întregului echipaj, care este înlocuit cu un echipaj de rezervă. Dacă se confruntă cu aceeaşi situaţie, însoţitoarele şi însoţitorii de bord pot invoca "clauza oboselii". În 2009, din cauza gruipei porcine, echipaje Air France şi-au utilizat dreptul de a se retrage de pe zboruri către Mexic.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nemernica din fruntea Guvernului n-a spus nimic! Procurorul general al SUA dezvăluie ce-a discutat cu Dăncilă …

2 Așa o fi?

3 ALERTĂ SCANDAL la Realitatea TV cu un bou de la PNL și jurnalista Ioana Ene Dogioiu! / VIDEO

4 HOPA! Andrei Caramitru / Bancherii lui Dragnea! Miroase a Ion Țiriac? Amănunte INCENDIARE!

5 VIDEO Președintele Iohannis, dezvăluiri șocante despre votul din Diaspora!

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!