Peste 20.000 de refugiați au intrat în Croația

Peste 20.000 de refugiați au intrat în Croația

Un număr total de 20.737 de refugiați au intrat până sâmbătă la prânz pe teritoriul Croației, a anunțat Ministerul de Interne de la Zagreb, potrivit agenției Hina. Imigranții sosesc în continuare în zona localității Tovarnik, la granița cu Serbia, unde în prezent se află peste 2.500 de persoane, a precizat sursa citată.

După cum a precizat anterior ministrul de interne croat Ranko Ostojic, refugiații vor fi transportați cu autobuzele la punctele de trecere a frontierei cu Ungaria și cu Slovenia.

Potrivit unor surse neoficiale, în noaptea de vineri spre sâmbătă 21 de autobuze în care s-au aflat aproximativ 2.000 de refugiați au trecut în Ungaria pe la punctul de frontieră Gorican.

Ministrul de interne a mai precizat că majoritatea refugiaților au părăsit Croația și că situația în centrele de primire este stabilă, însă în localitatea Tovarnik situația este în continuare critică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…