Peste 50 de acte antimusulmane comise în Franța după atentatul de la Charlie Hebdo

Peste 50 de acte antimusulmane comise în Franța după atentatul de la Charlie Hebdo

Peste 50 de acte antimusulmane au avut loc în Franța de la atentatul jihadist asupra Charlie Hebdo de miercuri, a anunțat luni Observatorul împotriva islamofobiei din cadrul Consiliului francez al cultului musulman (CFCM), care face apel la stat 'să întărească supravegherea moscheilor', relatează AFP.

Potrivit președintelui observatorului, Abdallah Zekri, care citează cifre ale Ministerului de Interne, 21 de acțiuni — tiruri de armă și grenade aruncate — și 33 de amenințări (scrisori, insulte, etc.) au fost înregistrate de miercuri. Numărătoarea este încă parțială, a precizat responsabilul musulman, care s-a declarat 'scandalizat' de numărul de acte ostile care nu s-a mai înregistrat vreodată în curs de o săptămână.

Ultimul incident care a implicat un lăcaș de cult musulman a avut loc duminică seară, la Poitiers, unde s-a produs un mic incendiu pe locul construcției unei moschei.

Declanșarea incendiului de la Poitiers, stins înainte de sosirea pompierilor, a fost semnalată de locuitorii din regiune. Potrivit prefecturii, actul ar fi unul de natură criminală.

Un dispozitiv polițienesc permanent a fost desfășurat pentru a asigura securitatea acestei moschei, deja vizate joi de mesajul 'Moarte arabilor', scris pe poartă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia