Peste 5.000 de persoane au protestat la Moscova faţă de cenzura rusă

Peste 5.000 de persoane au protestat la Moscova faţă de cenzura rusă

Manifestanţii, unii dintre ei fluturând steaguri ale Ucrainei, au denunţat represiunea guvernului rus asupra mijloacelor de comunicare în masă, denunţând o cenzură sistematică asupra modului de relatare în criza ucraineană.

În ultimele săptămâni, autorităţile din Rusia au decis să înlocuiasca editorul unui site popular de ştiri (Lenta.ru) şi să întrerupă transmisiunea unui post independent de televiziune.

Kremlinul a negat acuzaţiile protestatarilor şi a anunţat că nu exercită presiuni asupra presei. Câteva sondaje de opinie arată faptul că majoritatea ruşilor sprijină politica dusă de Moscova în Ucraina.

„Principala problemă a Rusiei în acest moment este că minte. O problemă de altfel care duce la război în Ucraina, precum şi la izolarea Rusiei de restul lumii”, a declarat Igor Yakovenko, fostul lider al Uniunii Jurnaliştilor din Rusia.

Criza din Ucraina a deteriorat în ultima perioadă relaţiile dintre Rusia şi Occident. Ambele părţi se acuză reciproc de manipularea ştirilor în scopuri politice.

În luna martie, guvernul din Rusia a decis să blocheze accesul la blogurile mai multor opozanţi ai lui Vladimir Putin, printre care Alexei Navalny şi Garry Kasparov.

Parlamentul rus a aprobat în acest an o lege care permite procurorilor să ordone blocarea accesului la site-urile şi platformele web care încurajează participarea la proteste.


Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu