Peste 5.800 de imigranți, un număr-record, au intrat duminică în Ungaria

Un număr-record de 5.809 de migranți au intrat duminică în Ungaria, a anunțat luni poliția, cu doar două zile înainte de intrarea în vigoare marți, la 15 septembrie, a deciziei autorităților de la Budapesta de a închide ermetic frontiera Ungariei cu Serbia, relatează AFP. Această cifră bate recordul de 4.330 de sosiri înregistrate sâmbătă, a precizat poliția. Conform noii legislații adoptate de Ungaria, începând de marți, trecerea peste gardul de sârmă ghimpată, ridicat la frontiera cu Serbia, va fi pedepsită cu închisoarea.

Potrivit site-ului de informații ungar Index.hu, Serbia va încerca 'să forțeze' intrarea în Ungaria a unui număr variind între 25.000 și 30.000 de migranți luni, înainte de intrarea în vigoare a noii legi. Site-ul, care citează surse oficiale ungare, afirmă că Serbia va furniza un număr mare de autobuze migranților, care intră pe teritoriul său din Macedonia, venind din Grecia, pentru a le permite să ajungă în Ungaria.
Odată ajunși în Ungaria, migranții vor încerca să-și continue călătoria spre Europa Occidentală, în special spre Germania și Suedia, traversând Austria, așa cum au făcut zeci de mii de persoane în ultimele săptămâni.

Însă Berlinul a anunțat duminică reintroducerea temporară a controalelor la frontieră pentru a face față afluxului de refugiați și toate trenurile dintre Austria și Germania au fost suspendate, lăsând mii de migranți blocați pe teritoriul austriac. Între timp, circulația feroviară între Austria și Germania a fost reluată.

Ungaria, care intenționează să-și închidă ermetic frontiera cu Serbia în fața imigrației clandestine, a ridicat un gard de sârmă ghimpată, cu o lungime de 175 de km, la frontiera cu această țară și va autoriza o utilizare sporită a armatei în zonă începând de marți. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mare grijă, urmează cele mai dure zile! Pericolul ca România să se transforme într-un focar uriaș n-a trecut!

2 VIDEO Foarte util / Medic din prima linie în lupta cu COVID-19 despre „mitul tratamentelor minune” și fake-urile…

3 BREAKING Sorina Pintea a revenit asupra demisiei de la șefia Spitalului Județean din Baia Mare și a fost repus…

4 Începe să se-ntâmple ce-am văzut în filmele SF / Apare conceptul paşapoartelor COVID şi al paşapoartelor de vacc…

5 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un tip a creat ciocanul lui Thor cu electromagneţi şi amprentă