Peste 5.800 de imigranți, un număr-record, au intrat duminică în Ungaria

Un număr-record de 5.809 de migranți au intrat duminică în Ungaria, a anunțat luni poliția, cu doar două zile înainte de intrarea în vigoare marți, la 15 septembrie, a deciziei autorităților de la Budapesta de a închide ermetic frontiera Ungariei cu Serbia, relatează AFP. Această cifră bate recordul de 4.330 de sosiri înregistrate sâmbătă, a precizat poliția. Conform noii legislații adoptate de Ungaria, începând de marți, trecerea peste gardul de sârmă ghimpată, ridicat la frontiera cu Serbia, va fi pedepsită cu închisoarea.

Potrivit site-ului de informații ungar Index.hu, Serbia va încerca 'să forțeze' intrarea în Ungaria a unui număr variind între 25.000 și 30.000 de migranți luni, înainte de intrarea în vigoare a noii legi. Site-ul, care citează surse oficiale ungare, afirmă că Serbia va furniza un număr mare de autobuze migranților, care intră pe teritoriul său din Macedonia, venind din Grecia, pentru a le permite să ajungă în Ungaria.
Odată ajunși în Ungaria, migranții vor încerca să-și continue călătoria spre Europa Occidentală, în special spre Germania și Suedia, traversând Austria, așa cum au făcut zeci de mii de persoane în ultimele săptămâni.

Însă Berlinul a anunțat duminică reintroducerea temporară a controalelor la frontieră pentru a face față afluxului de refugiați și toate trenurile dintre Austria și Germania au fost suspendate, lăsând mii de migranți blocați pe teritoriul austriac. Între timp, circulația feroviară între Austria și Germania a fost reluată.

Ungaria, care intenționează să-și închidă ermetic frontiera cu Serbia în fața imigrației clandestine, a ridicat un gard de sârmă ghimpată, cu o lungime de 175 de km, la frontiera cu această țară și va autoriza o utilizare sporită a armatei în zonă începând de marți. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

4 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

5 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!