Peste 600 de cutremure s-au produs în 36 de ore într-o regiune din California

Peste 600 de cutremure de magnitudine mică s-au produs în mai puţin de 36 de ore în regiunea Mammoth Lakes, cu cea mai intensă activitate vulcanică din California, în Statele Unite, potrivit institutului american de geofizică USGS, citat de Los Angeles Times în ediţia electronică.

Seria de cutremure, cu magnitudinea cuprinsă între 1 şi 3,8 grade, a început joi, în jurul orei locale 05.00, potrivit USGS. "Aceasta este una dintre cele mai mari serii de cutremure pe care am văzut-o în ultimul deceniu", a declarat cercetătorul David Shelly de la USGS.

Cutremurele în serie nu sunt neobişnuite pentru această regiune din California, care este una dintre cele mai active din punct de vedere seismic.

În adâncul pământului există magmă, dar nu aceasta se mişcă, a explicat Shelly. Cutremurele se produc de obicei atunci când apa şi dioxidul de carbon de deasupra magmei se ridică în straturile superioare ale crustei terestre şi pătrunde în crăpăturile faliilor mici. Creşterea presiunii fluidului generează aceste mişcări. "Aceasta nu înseamnă că vulcanul mai este activ", a declarat el. "Este un proces în desfăşurare într-un sistem vulcanic".

Ultimele cutremure par să se producă în acelaşi loc unde o serie de 200 de mişcări telurice cu magnitudinea de cel mult 2,7 s-a produs în iulie.

Cea mai mare mare serie de cutremure a avut loc în 1997 în această regiune, cu mii de mişcări telurice de până la 4,9 grade care au durat câteva luni.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

3 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

4 ALERTĂ / Noi informații-bombă din dosarul 10 august, desecretizat de Guvern / Document INTEGRAL

5 Citiți și voi cum proceda PSD pentru a pune pe funcții slugoii de partid / Studiu de caz: Cum a ajuns ăsta șeful…

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Burgeri în cele mai ciudate ipostaze