Peste un milion de străini ar putea avea interdicție de intrare în Rusia pe o perioadă de 10 ani

Peste un milion de străini ar putea avea interdicție de intrare în Rusia pe o perioadă de 10 ani, ca urmare a nerespectării termenului legal de ședere pe teritoriul rus, a anunțat joi Serviciul Federal rus pentru Migrație, precizând că aceste măsuri sunt legate de intrarea în vigoare, la 10 ianuarie, a unor amendamente la legislația în domeniu.

''În prezent, pe teritoriul Rusiei se află aproape trei milioane de cetățeni străini care au depășit termenul legal de ședere de 90 de zile'', a indicat șeful instituției amintite, Konstantin Romodanovski, citat de Interfax.

El a explicat că, potrivit noilor amendamente legislative, depășirea cu 120 de zile a termenului legal de ședere pe teritoriul rus se sancționează cu interzicerea intrării în Rusia pe o perioadă de trei ani, cu 270 de zile pentru cinci ani și cu mai mult de 360 de zile pentru 10 ani. Romodanovski a precizat că numărul celor care se încadrează în această ultimă categorie se ridică la circa 1,3 milioane de străini.

Miercuri, Konstantin Romadonovski declara că Serviciul Federal pentru Migrație a constatat o scădere a fluxului migrațional în Rusia cu aproape 70%. El a menționat că în Rusia vin mai puțin migranți din Asia Centrală, dar mai mulți din Republica Moldova și Ucraina. Rusia a interzis în ultimii doi ani intrarea pe teritoriul său a peste 1,2 milioane de străini din cauza unor încălcări administrative repetate și a nerespectării regimului legal de ședere în țară.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se strânge lațul. Cine ar fi făcut poza dată la PSD și cine sunt cei 3 liberali care nu apar în imagine. Firel…

2 Crunt articol! Slabă țară suntem! Mari jigodii avem în funcții-cheie!

3 De râs... Ce meme-uri au apărut deja

4 Tovarășul Yau Mu Ye

5 Alexandra Cadanțu / „Am văzut-o dezbrăcată pe Serena în vestiar. O săptămână am fost șocată!”

recomandări

Te ia DNA: Huja Gheorghe

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul asta zboară printr-un munte într-o cascadorie la limită