Petro Poroşenko, candidat favorit la prezidenţialele din Ucraina, ar fi un vorbitor de limbă română

Petro Poroşenko, candidat favorit la prezidenţialele din Ucraina, ar fi un vorbitor de limbă română

Miliardarul Petro Poroşenko, candidat favorit la alegerile prezidenţiale din Ucraina, prevăzute la 25 mai, ar cunoaşte limba română, potrivit unei deputate a partidului ucrainean Udar, Irina Gheraşenko, citată de site-ul Novostimira.com.

Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gheraşenko a relatat că miliardarul ucrainean ar fi demonstrat că vorbeşte română, în cadrul prezentării unui sondaj numit "Preşedintele european", elaborat de Institutul de Politici Mondiale din Kiev.

"În cadrul prezentării, Poroşenko a dat dovadă de cunoaşterea limbii române, rostind "perfect" câteva fraze în această limbă, şi i-a dăruit Institutului un drapel pe care îl luase anterior la summitul de la Vilnius", a afirmat deputata ucraineană.

De asemenea, Poroşenko a "mărturisit că ar vrea să devină cândva un europarlamentar din partea Ucrainei. E un vis bun", a afirmat Gheraşenko, într-un mesaj postat pe consul său de Facebook.

Petro Poroşenko, regele ciocolatei şi favorit la prezidenţiale în Ucraina, potrivit sondajelor recente, a susţinut făţiş contestarea proeuropeană de la Kiev ce a condus la îndepărtarea de la putere a fostului preşedinte Viktor Ianukovici.

El s-a îmbogăţit în anii 1990 pe ruinele Uniunii Sovietice. La vârsta de 48 de ani şi având o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari, promite că dacă va fi ales preşedinte, va "rezolva problema cu Rusia în trei luni". El este creditat cu 33 la sută din intenţiile de vot.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

4 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

5 Așa o fi?