Phenianul califică drept 'declarație de război' exercițiul militar comun dintre Coreea de Sud și SUA

Coreea de Nord a calificat joi drept 'declarație de război' apropiatele exerciții militare comune prevăzute între Coreea de Sud și SUA, amenințând în același timp Seulul și Washingtonul cu represalii dacă aceste operațiuni nu sunt anulate. 'Astfel de exerciții comune nu sunt nimic altceva decât o declarație de război', a afirmat, potrivit AFP, Comisia nord-coreeană pentru reunificare pașnică a Coreii, care se ocupă de probleme intercoreene. 'Sunt exerciții în vederea unui război nuclear surpriză' împotriva Coreii de Nord, a adăugat Comisia.

În același timp, Ministerul nord-coreean de Externe a cerut ca exercițiile să fie imediat anulate, avertizând că Washingtonul va fi responsabil de 'toate consecințele'.

Coreea de Nord va lua 'toate măsurile necesare' în fața 'provocărilor nucleare' americane, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului menționat, citat de agenția oficială KCNA.

Așa cum a mai făcut-o și în trecut, Comisia nord-coreeană pentru reunificare pașnică a amenințat că sediile 'agresiunii și provocării' americane și sud-coreene, și anume Casa Albă și Casa Albastră (președinția din Seul), se găsesc în raza armelor nord-coreene 'de înaltă precizie'.

Exercițiile comune anuale americano-sud-coreene, denumite 'Ulchi Freedom', vor începe luni și sunt programate să dureze două săptămâni. Vor fi mobilizați zeci de mii de soldați pentru această operațiune, prezentată de Washington și Seul ca având caracter pur defensiv. Phenianul consideră însă aceste exerciții ca fiind o repetiție generală pentru o invazie a teritoriului său. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este graficul estimat după care ar putea evolua epidemia în România. A fost consultat inclusiv de premi…

2 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

3 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

4 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

5 Are dreptate! / Alex Dima, mesaj de revoltă: „I-am lăsat să ne conducă. Suntem în această situație din cauza uno…

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț