Phenianul califică drept 'declarație de război' exercițiul militar comun dintre Coreea de Sud și SUA

Phenianul califică drept 'declarație de război' exercițiul militar comun dintre Coreea de Sud și SUA

Coreea de Nord a calificat joi drept 'declarație de război' apropiatele exerciții militare comune prevăzute între Coreea de Sud și SUA, amenințând în același timp Seulul și Washingtonul cu represalii dacă aceste operațiuni nu sunt anulate. 'Astfel de exerciții comune nu sunt nimic altceva decât o declarație de război', a afirmat, potrivit AFP, Comisia nord-coreeană pentru reunificare pașnică a Coreii, care se ocupă de probleme intercoreene. 'Sunt exerciții în vederea unui război nuclear surpriză' împotriva Coreii de Nord, a adăugat Comisia.

În același timp, Ministerul nord-coreean de Externe a cerut ca exercițiile să fie imediat anulate, avertizând că Washingtonul va fi responsabil de 'toate consecințele'.

Coreea de Nord va lua 'toate măsurile necesare' în fața 'provocărilor nucleare' americane, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului menționat, citat de agenția oficială KCNA.

Așa cum a mai făcut-o și în trecut, Comisia nord-coreeană pentru reunificare pașnică a amenințat că sediile 'agresiunii și provocării' americane și sud-coreene, și anume Casa Albă și Casa Albastră (președinția din Seul), se găsesc în raza armelor nord-coreene 'de înaltă precizie'.

Exercițiile comune anuale americano-sud-coreene, denumite 'Ulchi Freedom', vor începe luni și sunt programate să dureze două săptămâni. Vor fi mobilizați zeci de mii de soldați pentru această operațiune, prezentată de Washington și Seul ca având caracter pur defensiv. Phenianul consideră însă aceste exerciții ca fiind o repetiție generală pentru o invazie a teritoriului său. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”