Piloţii Lufthansa vor intra în grevă, vineri seara, la Frankfurt

Piloţii Lufthansa vor intra în grevă, vineri seara, la Frankfurt

Sindicatul piloţilor Cockpit a anunţat joi o grevă în cadrul companiei germane Lufthansa pentru vineri, între 17.00 şi 23.00, pentru zborurile de lung şi mediu curier cu plecare din Frankfurt.

Piloţii Lufthansa vor intra în grevă, vineri seara, la Frankfurt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vor fi în grevă toate zborurile de scurt şi lung curier ale avioanelor din familia A320, de tip Boeing B737 şi Embraer, între orele 17.00 şi 23.00 cu plecare din Frankfurt", detaliază sindicatul într-un comunicat, sperând "cu această grevă să obţină un nou acord cu privire la condiţiile de plecare în preretragere" a piloţilor grupului german.

"Sindicatul Cockpit este pregătit pentru un acord în scopul de a evita grevele", subliniază organizaţia care le cere scuze "clienţiilor Lufthansa" pentru "potenţiale perturbări".

De mai multe luni, sindicatul duce o bătălie cu privire la condiţiile de plecare în preretragere.

La 28 august, piloţii filialei cu preţuri mici a Lufthansa, Germanwings, au organizat o grevă de şase ore care, potrivit conducerii, a împiedicat "aproximativ 15.000 de pasageri" să se îmbarce pentru zborul lor.

O grevă de trei zile a piloţilor Lufthansa, la începutul lui aprilie, a determinat anularea a mii de voturi, provocând grupului pierderi de 60 de milioane de euro.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!

5 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!