Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Planul UE și al liderilor din Balcani pentru criza migrației (Reuters)

Reuniunea Uniunii Europene și a liderilor din Balcani de la Bruxelles a convenit asupra unui plan în 17 puncte pentru a coopera în gestionarea fluxurilor de migranți prin Peninsula Balcanică, a anunțat Comisia Europeană la începutul zilei de luni. 

*UPDATE Migranți: Crearea a 100.000 de locuri de primire pe ruta din Balcani, dintre care 50.000 în Grecia

Agenția Reuters prezintă principalele puncte a ceea ce a fost convenit:
   
* Creșterea capacității de primire cu 30.000 de locuri până la sfârșitul anului în Grecia. Agenția de refugiați a ONU va oferi
subvenții pentru chirie și programe implicând familii gazdă pentru cel puțin 20.000 de persoane suplimentare.
   
* Obținerea de capacități suplimentare de 50.000 de locuri, pentru a se ajunge la un total de 100.000 de-a lungul rutei din Balcanii de Vest și Grecia.
   
* Desfășurarea a 400 de ofițeri de poliție într-o săptămână în Slovenia.
   
* Intensificarea eforturilor pentru trimiterea înapoi a migranților care nu au nevoie de protecție internațională și intensificarea cooperării asupra repatrierii cu Afganistanul, Bangladesh, Irak și Pakistan.
   
* Intensificarea operațiunii comune pe mare Poseidon în Grecia, în special prezența agenției de frontieră a UE Frontex în
Marea Egee, și consolidarea semnificativă a sprijinului Frontex pentru Grecia în înregistrare și activități de amprentare.
   
* Abținerea de a facilita circulația migranților spre granița altei țări. Nu este acceptabil să fie redirecționați refugiații spre altă țară.
   
* Stabilirea de puncte de contact pentru a permite schimburi zilnice de informații cu privire la circulația migranților.
   
* Schimb de informații cu privire la mărimea și fluxurile de refugiați. Frontex precum și EASO, Biroul European de Sprijin pentru Azil, vor asigura acest schimb de informații.
   
* Contactarea instituțiilor financiare, Banca Europeană de Investiții, Banca Europeană pentru Reconstrucție și
Dezvoltare pentru a asigura finanțare pentru cazarea refugiaților.
   
* Intensificarea cooperării între poliții și în acțiuni judiciare împotriva traficanților de migranți, angajarea Europol și Interpol în operațiuni pe ruta din Balcanii de Vest.
   
* Întărirea sprijinului pentru agenția de frontieră a blocului Frontex la granița dintre Bulgaria și Turcia. Stabilirea unei noi
operațiuni Frontex la frontierele terestre externe dintre Grecia și Macedonia și Grecia și Albania pentru a se concentra asupra controalelor la ieșire și înregistrarea refugiaților care nu au fost înregistrați în Grecia.
   
* Acțiune comună cu Frontex pentru a detecta trecerea ilegală a frontierei și sprijin de înregistrare și amprentare în Croația. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este clipul președintelui INTERZIS de slugile PSD din CNA și Autoritatea Electorală Permanentă!

2 ALERTĂ Dragnea, amenințări voalate la adresa judecătorilor de la Curtea Supremă! Noi declarații demente

3 SCANDAL Cine de la vârful MAI a furnizat Antenei 3 date secrete despre aducerea lui Mazăre? Nu se sesizează ni…

4 ALERTĂ Priviți! O singură femeie, cu inimă mare, i-a dat cu cracii-n sus pe pesediști, la Bârlad! Dăncilă a da…

5 Așa o fi?

recomandări

Te ia DNA: Neculai Ontanu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Faceți cunoștință cu Grumpy cat japoneză, care e chiar mai grumpy decât originala