Plic suspect, care ar conține cianură, la Casa Albă (Secret Service)

Plic suspect, care ar conține cianură, la Casa Albă (Secret Service)

Un plic despre care se presupune că ar conține cianură a venit săptămâna aceasta la Casa Albă, a relatat marți postul de televiziune CNN, citând un purtător de cuvânt al Secret Service, serviciul însărcinat cu securitatea președintelui american, potrivit AFP.

'Luni, 16 marți 2015, un plic a fost primit de serviciul de supraveghere a corespondenței de la Casa Albă. Prima analiză biologică a fost negativă. Cu toate acestea, la 17 martie 2015, testul chimic a revelat prezența probabilă a cianurii', a indicat pentru canalul menționat de televiziune purtătorul de cuvânt al Secret Service, Brian Leary.

'Eșantionul a fost transportat la o altă facilitate pentru confirmarea rezultatelor', a adăugat el.

O anchetă este în curs de desfășurare, a mai spus purtătorul de cuvânt al Secret Service, refuzând să ofere mai multe date despre acest caz.

Persoana care a deschis plicul nu a fost expusă la cianură, a afirmat pentru CNN, sub rezerva anonimatului, un responsabil al forțelor de ordine.

Acest incident intervine după o serie de episoade care au afectat reputația Secret Service, scrie AFP.

Noul director al acestui serviciu de elită, Joseph Clancy, a trebuit să recunoască mai devreme, în cadrul audierilor din Congres, că există o problemă legată de alcool în cadrul Secret Service, după ce la 4 martie doi agenți cu experiență Secret Service au lovit cu mașina o barieră de securitate de la Casa Albă, după o noapte de petrecere cu alcool. Ei nu au fost însă reținuți și nu li s-a efectuat nici testul de alcoolemie.

Casa Albă a fost recent scena mai multor intruziuni, alimentând criticile la adresa Secret Service, intrat în vizorul opiniei publice după o serie de scandaluri legate de prostituție și alcool. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale