Poliţia australiană prezintă scuze după ce a uitat pe aeroport o valiză cu explozibil. Valiza, găsită după patru săptămâni

Poliţia australiană a prezentat scuze joi, după ce a uitat pe aeroportul din Sydney o valiză plină cu explozibil plastic, destinată antrenamentelor câinilor, şi găsită patru săptămâni mai târziu de o pasageră.

Poliţia australiană prezintă scuze după ce a uitat pe aeroport o valiză cu explozibil. Valiza, găsită după patru săptămâni (Imagine: Shutterstock)

Femeia a primit această valiză în locul bagajului său avariat şi, când a ajuns la domiciliul său marţi, a descoperit explozibilii, 230 de grame de plastic.

Ea a alertat poliţiştii din comisariatul Cessnock, situat la circa 150 de kilometri de Sydney, care au evacuat zona ca măsură de precauţie, înainte de a stabili provenienţa valizei.

Conform poliţiei federale, explozivul plastic nu era armat. Valiza a fost abandonată într-un terminal pentru zboruri naţionale, după un antrenament la 14 august.

"Instructorul de câini care a lăsat obiectul din lipsă de atenţie a fost identificat şi va fi vizat de o anchetă internă", a afirmat comandantul poliţiei aeroportuare, Wayne Buchhorn.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …