Poliția austriacă avertizează asupra riscului unor acțiuni teroriste în mai multe capitale europene

Poliția austriacă avertizează asupra riscului unor acțiuni teroriste în mai multe capitale europene

Poliția austriacă a anunțat sâmbătă că a primit din partea unui serviciu secret străini 'prieten' un avertisment cu privire la riscul unor atentate teroriste ce s-ar putea produce în mai multe capitale europene între Crăciun și Anul Nou, relatează agenția Reuters.

Informația primită din partea respectivului serviciu secret — care nu este dezvăluit — cuprinde și nume cu posibili teroriști, dar verificările preliminare nu au condus la confirmarea unor acțiuni iminente, se arată într-un comunicat emis de poliția austriacă.

În acest text se mai menționează că avertismentul a fost transmis cu câteva zile înainte de Crăciun și autorităților din alte state europene — de asemenea neprecizate — și el face referire la posibile atacuri armate sau la detonarea de explozivi în zonele aglomerate.

Prin urmare, poliția austriacă precizează că au fost sporite măsurile de securitate la Viena, în special la evenimentele unde se strâng mulți oameni, și atrage atenția populației să se aștepte la controale prin sacoșe, rucsacuri și alte obiecte ce pot fi folosite pentru a ascunde dispozitive explozive.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria