Poliția britanică se plânge că plătește prea mult pentru supravegherea lui Assange

Resursele financiare ale poliției londoneze sunt "secătuite" de dispozitivul de securitate constituit de autoritățile britanice pentru a supraveghea 24 de ore din 24 ambasada Ecuadorului la Londra, în incita căreia stă refugiat din anul 2012 fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți comisarul Poliției Metropolitane din Londra, Bernard Hogan-Howe, citat de agenția EFE.

Drept urmare, el a anunțat că acest dispozitiv va fi revizuit. 'Nu voi vorbi despre tactici, dar ne examinăm opțiunile, pentru că ne secătuiește resursele', a spus responsabilul poliției, într-o declarație acordată postului de radio LBC.

Chiar și Assange a calificat săptămâna trecută drept 'o nerușinare' cheltuirea a circa 10 milioane de lire sterline (13 milioane de euro) pentru a-l păstra sub observație.

El s-a refugiat în luna iunie 2012 la ambasada Ecuadorului la Londra pentru a evita extrădarea din Marea Britanie către Suedia, unde este inculpat pentru viol și agresiuni sexuale. Assange se teme că autoritățile de la Stockholm l-ar putea preda celor americane, care vor să-l judece pentru publicarea a mii de telegrame diplomatice confidențiale pe site-ul WikiLeaks.

Assange a primit 'azil diplomatic' din partea Ecuadorului, dar nu poate să părăsească ambasada acestei țări pentru că ar risca să fie arestat. Negocierile între guvernele de la Quito și Londra nu au condus până în prezent la nicio soluție. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 Mesajul lui Sebastian Lăzăroiu pentru cei care cer dezbatere cu Dăncilă: Rușine!

4 Hopa, lui Caramitru i-a revenit mintea la cap! Credem că a scris cea mai bună analiză făcută până acum

5 Excepțional text scris de Marian Godină despre „dezbaterea” cu Dăncilă! Cei care strigă isteric „vrem confrunt…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion