Poliția britanică se plânge că plătește prea mult pentru supravegherea lui Assange

Poliția britanică se plânge că plătește prea mult pentru supravegherea lui Assange

Resursele financiare ale poliției londoneze sunt "secătuite" de dispozitivul de securitate constituit de autoritățile britanice pentru a supraveghea 24 de ore din 24 ambasada Ecuadorului la Londra, în incita căreia stă refugiat din anul 2012 fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a declarat marți comisarul Poliției Metropolitane din Londra, Bernard Hogan-Howe, citat de agenția EFE.

Drept urmare, el a anunțat că acest dispozitiv va fi revizuit. 'Nu voi vorbi despre tactici, dar ne examinăm opțiunile, pentru că ne secătuiește resursele', a spus responsabilul poliției, într-o declarație acordată postului de radio LBC.

Chiar și Assange a calificat săptămâna trecută drept 'o nerușinare' cheltuirea a circa 10 milioane de lire sterline (13 milioane de euro) pentru a-l păstra sub observație.

El s-a refugiat în luna iunie 2012 la ambasada Ecuadorului la Londra pentru a evita extrădarea din Marea Britanie către Suedia, unde este inculpat pentru viol și agresiuni sexuale. Assange se teme că autoritățile de la Stockholm l-ar putea preda celor americane, care vor să-l judece pentru publicarea a mii de telegrame diplomatice confidențiale pe site-ul WikiLeaks.

Assange a primit 'azil diplomatic' din partea Ecuadorului, dar nu poate să părăsească ambasada acestei țări pentru că ar risca să fie arestat. Negocierile între guvernele de la Quito și Londra nu au condus până în prezent la nicio soluție. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria