Poliţia bulgară a reţinut 60 de refugiaţi pe un iaht furat care se îndrepta spre România

Poliţia bulgară a reţinut 60 de refugiaţi pe un iaht furat care se îndrepta spre România

Poliţia de frontieră din Varna a confiscat un iaht bulgar de la capul Şabla, furat, care se afla în drum spre România, reţinând totodată 60 de imigranţi din Irak şi Siria - bărbaţi, femei, dar şi copii - aflaţi la bord, relatează publicaţia Standart News în pagina electronică de duminică

Poliţia bulgară a reţinut 60 de refugiaţi pe un iaht furat care se îndrepta spre România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Este un mister că ambarcaţiunea nu s-a scufundat, având în vedere că este concepută doar pentru şase persoane, comentează site-ul.

Nava este un iaht bulgăresc care a fost furat în urmă cu trei zile din Istanbul, a declarat pentru Standart News L. Bratoev, un om de afaceri, proprietarul LZ Yacting.

Furtul acestei ambarcaţiuni de lux, Bavaria 33 Cruiser, probabil că are legătură cu traficul de persoane, scrie site-ul.

Două familii din Turcia au închiriat iahtul drept cursă charter pentru firma de turism Evergreen, precizează aceeaşi sursă.

Făptuitorii au trimis refugiaţii către România, deoarece ambarcaţiunea era deja dată în căutare în Bulgaria, adaugă Standart News.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria