Poliţia bulgară a reţinut 60 de refugiaţi pe un iaht furat care se îndrepta spre România

Poliţia bulgară a reţinut 60 de refugiaţi pe un iaht furat care se îndrepta spre România

Poliţia de frontieră din Varna a confiscat un iaht bulgar de la capul Şabla, furat, care se afla în drum spre România, reţinând totodată 60 de imigranţi din Irak şi Siria - bărbaţi, femei, dar şi copii - aflaţi la bord, relatează publicaţia Standart News în pagina electronică de duminică

Poliţia bulgară a reţinut 60 de refugiaţi pe un iaht furat care se îndrepta spre România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Este un mister că ambarcaţiunea nu s-a scufundat, având în vedere că este concepută doar pentru şase persoane, comentează site-ul.

Nava este un iaht bulgăresc care a fost furat în urmă cu trei zile din Istanbul, a declarat pentru Standart News L. Bratoev, un om de afaceri, proprietarul LZ Yacting.

Furtul acestei ambarcaţiuni de lux, Bavaria 33 Cruiser, probabil că are legătură cu traficul de persoane, scrie site-ul.

Două familii din Turcia au închiriat iahtul drept cursă charter pentru firma de turism Evergreen, precizează aceeaşi sursă.

Făptuitorii au trimis refugiaţii către România, deoarece ambarcaţiunea era deja dată în căutare în Bulgaria, adaugă Standart News.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

2 Categoria javre, mincinoși, curve politice / CCR critică dur modificările operate de PSD, prin care a păcălit bă…

3 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

4 „Am rămas cu gura căscată” / Compania Eli Lilly anunță un medicament-minune în lupta anti-COVID

5 Palatul lui Putin, acum 10 ani / GALERIE FOTO