Poliția franceză a arestat 12 persoane suspectate de legături cu autorii atacurilor de la Paris

Poliția franceză a arestat 12 persoane suspectate de legături cu autorii atacurilor de la Paris

Poliția franceză a arestat în noaptea de joi spre vineri 12 persoane suspectate că i-ar fi ajutat pe militanții islamiști care au comis atacurile sângeroase de săptămâna trecută de la Paris, a informat vineri procuratura, în timp ce secretarul de stat american John Kerry se află în vizită în capitala Franței, informează Reuters.

Arestările, care au avut loc în regiunea de sud a Parisului, inclusiv la Montrouge, unde o tânără polițistă a fost ucisă de unul dintre atacatori, au legătură cu suspiciuni de 'sprijin logistic' care ar fi fost acordat militanților islamiști, a precizat o sursă oficială.

Șaptesprezece persoane și cei trei atacatori au murit în cele trei zile de violențe începute la 7 ianuarie cu un atac la birourile săptămânalului satiric Charlie Hebdo.

Secretarul de stat american John Kerry a sosit joi seara la Paris. El s-a întâlnit cu ministrul de externe francez Laurent Fabius vineri dimineața, înainte de întâlnirea cu președintele Francois Hollande.

La marșul solidarității de duminică de la Paris, unde au participat zeci de lideri mondiali, au lipsit importanți oficiali americani, amintește Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale