Poliția greacă a arestat 10 persoane în legătură cu falsificarea de pașapoarte pentru migranți

Poliția greacă a arestat 10 persoane în legătură cu falsificarea de pașapoarte pentru migranți

Poliția greacă a anunțat joi că a arestat 10 străini pentru furnizarea de pașapoarte falsificate și documente de înregistrare refugiaților și altor migranți ce sosesc în țară, informează Reuters. O operațiune era în curs de desfășurare în Insula Lesbos și regiunea Attica din jurul Atenei pentru anihilarea unei rețele criminale suspectate că a furnizat documente de identitate false, a declarat poliția într-un comunicat.

Anunțul arestărilor intervine în timp ce o dezbatere aprinsă asupra securității are loc în Europa după atacurile de săptămâna trecută la Paris în care 129 de persoane au fost ucise. Miniștrii de interne din Uniunea Europeană se așteaptă să convină vineri asupra întăririi controalelor la frontierele externe ale zonei fără pașapoarte Schengen, potrivit unui proiect de document consultat de Reuters.

"Această organizație criminală a furnizat peste 100 de pașapoarte grecești și cărți de identitate până în prezent, cerând un preț între 300 și 700 de euro în funcție de document", a declarat un oficial al poliției pentru Reuters, vorbind cu condiția anonimatului.

El a mai spus că cetățeni pakistanezi și afgani se numără printre cei arestați.

Documentele de înregistrare false au o ștampilă falsificată a poliției din Lesbos, ceea ce înseamnă că deținătorilor nu trebuie să le fie luate amprentele digitale de către autoritățile de pe insulă, a adăugat el.

Documentele falsificate au fost cel mai mult utilizate pentru a permite migranților să călătorească din Grecia cu avionul. Amprentele celor arestați vor fi trimise la Interpol pentru verificare, a mai spus responsabilul poliției elene.

Grecia, membră a zonei Schengen, este un important port de intrare pentru refugiați și alți migranți ce fug de conflicte și sărăcie din Orientul Mijlociu și nu numai. Circa 600.000 de migranți au sosit până acum în Grecia în acest an. Cei mai mulți nu rămân și pleacă mai departe spre țările europene occidentale mai bogate, în special Germania, amintește Reuters. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”