Poliția muntenegreană trage cu gaze lacrimogene în protestatari antiguvernamentali

Poliția muntenegreană trage cu gaze lacrimogene în protestatari antiguvernamentali

Poliția muntenegreană a utilizat gaze lacrimogene sâmbătă pentru a dispersa sute de protestatari antiguvernamentali în fața clădirii parlamentului din capitala Podgorica și presa locală a anunțat că mai multe persoane au suferit leziuni ușoare, informează Reuters.

Principalul bloc de opoziție din fosta republică iugoslavă, Frontul Democrat, a ridicat corturi în fața parlamentului în urmă cu 20 de zile cerând demisia prim-ministrului Milo Djukanovic, la putere de aproape 20 de ani fără întrerupere, și formarea unui guvern interimar în așteptarea unor noi alegeri.

Sâmbătă dimineață, poliția a strâns corturile pentru a debloca strada principală a orașului, fapt ce a determinat Frontul Democrat să cheme la proteste în timpul serii.

Demonstranții au aruncat cu sticle în poliție care a răspuns cu gaze lacrimogene, bătând unele persoane aflate în fața mulțimii, inclusiv liderul proeminent al opoziției Nebojsa Medojevic, a declarat un martor ocular pentru Reuters.

Poliția a refuzat să comenteze incidentul.

Criticii afirmă că mica țară de la Marea Adriatică cu 680.000 de locuitori este condusă ca un fief de o elită politică în mare parte neschimbată în ultimii 20 de ani, o descriere pe care guvernul o respinge.

Muntenegru este un candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană și așteaptă de asemenea o invitație de a se alătura NATO spre sfârșitul acestui an.

Dar guvernele occidentale și grupurile pentru drepturile omului rămân îngrijorate de nivelul crimei organizate și al corupției, care au înflorit mai ales în timpul destrămării Iugoslaviei în anii 1990, amintește Reuters.

Muntenegru va organiza alegeri parlamentare anul viitor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...