Politician britanic, în campania pentru europarlamentare: Admiterea României în UE a facilitat extinderea infracţionalităţii organizate

Extinderea Uniunii Europene prin admiterea unor ţări precum România a creat "o breşă pentru infracţionalitatea organizată", afirmă, în campania electorală pentru europarlamentare, politicianul ultranaţionalist Nigel Farage, liderul Partidului Independenţei Marii Britanii (UKIP).

Politician britanic, în campania pentru europarlamentare: Admiterea României în UE a facilitat extinderea infracţionalităţii organizate (Imagine: Shutterstock)

Potrivit lui Nigel Farage, prezenţa imigranţilor români reprezintă o ameninţare la adresa Marii Britanii, provocând o explozie a criminalităţii organizate, conform ziarului The Guardian.

"Am deschis porţile unor state care nu şi-au revenit după comunism şi mi-e teamă că am creat o breşă pentru infracţionalitatea organizată. Toată lumea este conştientă de acest lucru. Dar nimeni nu îndrăzneşte să o spună", a declarat Farage la BBC1.

Conform ziarului The Guardian, Farage pare să se refere la România şi Bulgaria, două state foste membre ale Pactului de la Varşovia care au aderat la UE în 2007. Alte opt foste state comuniste au devenit membre UE în 2004.

Farage a insistat că nu are accente rasiste. "Am făcut unele erori (prin alegerea unor candidaţi - n.red.). Dar aceşti oameni nu sunt reprezentativi pentru UKIP. Nu doar că insist că nu suntem un partid rasist, ci chiar vom încerca să contracarăm aceste acuzaţii săptămâna aceasta", a spus Farage.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…

3 Încă o ţară interzice accesul românilor, din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

4 Informație / După locale, PSD își va schimba denumirea. Nu este exclusă spargerea în două a partidului

5 Trei județe nu au raportat niciun caz nou de coronavirus. București și Argeș, cele mai multe îmbolnăviri în ul…