Polonia: Rezultatele definitive confirmă înfrângerea lui Komorowski în primul tur de scrutin

Polonia: Rezultatele definitive confirmă înfrângerea lui Komorowski în primul tur de scrutin

Rezultatele definitive ale primului tur al alegerilor prezidențiale din Polonia, publicate în noaptea de luni spre marți, au confirmat înfrângerea președintelui în exercițiu Bronislaw Komorowski de către principalul său rival, candidatul conservator Andrzej Duda, informează AFP și Reuters. Cei doi se vor confrunta în al doilea tur de scrutin, prevăzut pentru 24 mai.

După numărarea tuturor buletinelor de vot, Andrzej Duda, candidatul partidului conservator Lege și Justiție (PiS, opoziție), condus de Jaroslaw Kaczynski, a obținut 34,76% din sufragii.

Komorowski, considerat favorit în toate sondajele pre-electorale, a fost creditat cu 33,77% din voturi, a anunțat Comisia Electorală Națională.

Pe locul al treilea s-a situat rockerul Pawel Kukiz, un candidat independent de 51 de ani și numit 'copilul teribil al scrutinului', care a obținut 20,8% din voturi, un rezultat care a întrecut orice așteptare, după cum notează agenția citată.

Niciunul dintre ceilalți nouă candidați, inclusiv cinci populiști de dreapta, nu au depășit pragul de 4%.

Komorowski, ales pentru primul său mandat în 2010 și susținut de partidul de guvernământ Platforma Civica (PO, centru-dreapta), a calificat duminică scorul pe care l-a obținut ca fiind 'un serios avertisment' adresat 'taberei puterii'. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

4 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

5 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?