Poroșenko: Asasinarea unor personalități proruse la Kiev, o "provocare" profitabilă pentru "dușmanii" Ucrainei

Poroșenko: Asasinarea unor personalități proruse la Kiev, o "provocare" profitabilă pentru "dușmanii" Ucrainei

Asasinatele care au avut loc în ultimele 24 de ore la Kiev sunt "o provocare" profitabilă pentru "dușmanii" Ucrainei, a declarat președintele ucrainean Petro Poroșenko, îndemnând la o anchetă rapidă și transparentă pe marginea acestor cazuri, informează agențiile de presă AFP și Unian. 'Este evident că acestea sunt crime de același tip. Natura și sensul lor politic sunt clare: aceasta este o provocare deliberată, care dă apă la moara dușmanilor noștri și care destabilizează situația din Ucraina', a declarat Poroșenko, după ce jurnalistul prorus Oles Buzina a fost împușcat mortal joi, în timp ce fostul deputat Oleg Kalașnikov a fost ucis miercuri, lângă apartamentul său din Kiev.

Poroșenko a făcut aceste declarații cu prilejul întrevederii sale cu ministrul interimar de interne Vasili Paskal, care l-a informat pe președinte cu privire la cele două cazuri.

'Le cer organelor de apărare a ordinii publice să-i găsească în cel mai scurt timp pe executanții crimelor și să-i numească pe organizatorii ultimelor asasinate. Dată fiind rezonanța crimelor comise, organismele de apărare a ordinii publice trebuie să vină în mod regulat în fața societății ucrainene cu rapoarte despre mersul și rezultatele acțiunilor de anchetă', a subliniat președintele Ucrainei.

Cunoscutul jurnalist ucrainean prorus Oles Buzina a fost împușcat mortal joi, la Kiev, pe strada Degtiarevskaia, nr. 58', nu departe de centrul orașului. Ex-deputatul Oleg Kalașnikov, ce reprezenta Partidul Regiunilor al fostului președinte prorus Viktor Ianukovici, a fost găsit mort în 15 aprilie, lângă locuința sa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro