Poroșenko este gata să introducă legea marțială în toată Ucraina în cazul agravării situației din est

Poroșenko este gata să introducă legea marțială în toată Ucraina în cazul agravării situației din est

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, s-a declarat gata să introducă 'legea marțială pe tot teritoriul ucrainean', în cazul în care summitul de pace de la Minsk se va solda cu un eșec și situația din est se va agrava, informează AFP.

'Totul va depinde de rezultatul summitului: fie reușim să oprim agresorul pe cale diplomatică, fie va fi (instaurat) un cu totul alt regim. Eu însumi, guvernul și parlamentul suntem gata să introducem legea marțială pe întreg teritoriul ucrainean (...) în cazul escaladării conflictului', a declarat miercuri Poroșenko, în timpul unei reuniuni a Consiliului de miniștri, cu câteva ore înainte de a se alătura, la Minsk, liderilor rus, german și francez.

Potrivit lui Poroșenko, Ucraina, Franța și Germania vor vorbi miercuri pe 'o singură voce' cu președintele rus Vladimir Putin și vor cere, în timpul summitului de la Minsk, 'o încetare necondiționată a focului' în estul separatist prorus.

'Vă asigurăm că Ucraina și UE vor avea o poziție comună în timpul summitului de la Minsk și vom vorbi pe o singură voce', a declarat Poroșenko. 'Prioritatea este încetarea focului fără condiții prealabile', a mai subliniat liderul ucrainean. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 „Stă ca disperata agățată de Bodi prin cluburi”

3 Dar dacă George Simion o fi având și el aceeași misiune ca ăsta?

4 Adevăr, intoxicare? / Armele furnizate de către Occident nu vor ajuta Ucraina într-un eventual conflict cu Rusia

5 Încă un mesaj pro-Rusia de la vârful Germaniei!