Poroșenko: Vizita lui Putin în Crimeea este o 'sfidare la adresa lumii civilizate'

Poroșenko: Vizita lui Putin în Crimeea este o 'sfidare la adresa lumii civilizate'

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a calificat drept o 'sfidare la adresa lumii civilizate' vizita pe care omologul său rus Vladimir Putin o efectuează luni în Crimeea și a estimat că gestul liderului de la Kremlin va spori tensiunea creată în estul separatist al Ucrainei de 'militarii ruși și mercenarii lor', transmite agenția EFE.

Potrivit lui Poroșenko, 'astfel de vizite sunt o continuare a militarizării peninsulei ucrainene ocupate și o condamnă pe aceasta la și mai multă izolare'. 'Crimeea poate avea un viitor numai în cadrul Ucrainei, inclusiv în ceea ce privește turismul', consideră liderul ucrainean.

Vladimir Putin a prezidat în stațiunea Yalta o reuniune dedicată în principal promovării turismului în Crimeea. El intenționează de asemenea să întâlnească acolo cu reprezentanți ai minorităților etnice din peninsulă.

Vizita liderului de la Kremlin în Crimeea survine în contextul escaladării confruntărilor armate în estul separatist al Ucrainei, lupte în care se folosesc arme grele fiind consemnate inclusiv în zona orașului strategic Mariupol, situat pe țărmul Mării Azov, a cărui eventuală cucerire ar deschide rebelilor proruși drumul către Crimeea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

5 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…