Portugalia: Rebelo de Sousa ales președinte din primul tur (rezultate parțiale)

Portugalia: Rebelo de Sousa ales președinte din primul tur (rezultate parțiale)

Conservatorul Marcelo Rebelo de Sousa, 67 de ani, a câștigat duminică din primul tur alegerile prezidențiale din Portugalia, potrivit rezultatelor oficiale referitoare la peste 95% din circumscripții, scrie AFP. Acest profesor de drept, comentator vedetă al televiziunii de peste 15 ani, a obținut 52,99% din voturi, cu mult în fața independentului de stânga Antonio Sampaio da Novoa care a strâns 22,01% din sufragii, conform rezultatelor parțiale.

Marisa Matias, candidată a Blocului de Stânga — apropiat de Syriza la putere în Grecia—, a produs o surpriză plasându-se pe locul al treilea cu 10% din voturi, în fața fostului ministru socialist Maria de Belem Roseira (4,27%) și a candidatului comunist Edgar Silva (3,87%).

Marcelo Rebelo de Sousa, fost președinte al Partidului Social Democrat (centru dreapta), îi urmează astfel altui conservator, Anibal Cavaco Silva, care la 76 de ani își încheie al doilea mandat consecutiv, limita permisă de Constituția Portugaliei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”