Prăbușirea A320 în Alpii francezi, primul accident de acest gen implicând o companie low-cost în Europa

Prăbușirea A320 în Alpii francezi, primul accident de acest gen implicând o companie low-cost în Europa

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, filiala low-cost al gigantului Lufthansa, s-a prăbușit marți, cu 148 de persoane la bord, într-o zonă montană din sudul Alpilor francezi, în primul accident de acest gen implicând o companie aeriană europeană low-cost în Europa, relatează Europe1.

Aparatul de zbor a dispărut de pe radare în jurul orei locale 10:39, iar câteva minute mai târziu (10:47) a emis un semnal S.O.S.

Prăbușirea avionului Airbus A320, al companiei Germanwings, reprezintă primul accident de avion implicând o companie aeriană low-cost în Europa, a confirmat Air France pentru Europe1.

Compania Germanwings asigură cea mai mare parte a zborurilor intraeuropene pentru Lufthansa, gigantul european de transport aerian.

Fabricantul de aeronave Airbus a lansat propria investigație în cazul prăbușirii avionului său de tip Airbus A320 în sudul Franței. O celulă de criză a fost creată ad-hoc la sediul său din Toulouse care va aduna toate informațiile despre avionul implicat în această tragedie.

Simultan cu ministrul de interne francez Bernard Cazeneuve, la fața locului s-au deplasat mai multe echipe de intervenție rapidă. Dar, potrivit experților, din cauza reliefului muntos, operațiunea de căutare și salvare ar putea să ia mult timp și se anunță dificilă.

Pentru Franța acesta este primul accident aerian major din ultimii 15 ani. Ultima tragedie de acest fel s-a produs în iulie 2000, când într-o suburbie a Parisului s-a prăbușit un avion supersonic Concorde, aparținând companiei Air France. La decolare, aparatul de zbor s-a prăbușit deasupra unui hotel situat în apropiere, făcând 203 morți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...