Prăbușirea avionului Germanwings: Copilotul Andreas Lubitz a căutat pe internet informații despre modalitățile de a se otrăvi

Copilotul german Andreas Lubitz, care a prăbușit în mod deliberat avionului Airbus A320 al companiei Germanwings (filiala low-cost a Lufthansa) la 24 martie în sud-estul Franței, a căutat pe internet informații despre modalitățile prin care s-ar putea otrăvi, se arată într-un raport întocmit de un procuror german.

Conform raportului publicat vineri de ziarul Sueddeutsche Zeitung, citat de agenția DPA, datele stocate în iPad-ul copilotului arată că el a căutat pe internet furnizori de cianură de potasiu și medicamente precum valium ori combinații de medicamente cu efect letal.

De asemenea, în căutările sale pe internet făcute cu numai o zi înaintea accidentului aviatic se regăsește și expresia 'living will', ce desemnează un fel de testament biologic, un document prin care o persoană își exprimă dorințele privind continuarea sau încetarea asistenței medicale în situația în care nu ar mai fi în măsură să comunice în urma unui accident sau altui eveniment neprevăzut.

Cu o zi înaintea apariției acestui raport, un procuror francez care investighează accidentul a declarat că Andreas Lubitz a consultat nu mai puțin de 41 de medici în ultimii cinci ani, încă un element ce indică faptul că el suferea de o depresie profundă.

El urmase timp de mai mulți ani tratamente pentru tulburări psihice, întrerupându-și în anul 2009 cursurile de pilotaj în urma unui grav episod depresiv pe care l-a adus la cunoștința societății Lufthansa.

Dar în ziua tragediei, Andreas Lubitz se afla în concediu medical în urma unui alt episod depresiv, însă de data aceasta nu a mai informat compania. Documentele medicale arată că, pe lângă tulburările psihice, el suferea și de dezlipire de retină, o afecțiune oftalmologică ce ar fi putut să-l împiedice să-și exercite în continuare profesia de pilot.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

4 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

5 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația