Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Premierul britanic Cameron către miniștrii săi: Îmi sprijiniți strategia asupra UE sau plecați!

Într-o încercare de a potoli o rebeliune în interiorul partidului său conservator asupra Europei, prim-ministrul britanic David Cameron și-a avertizat miniștrii că dacă nu îi sprijină strategia asupra UE vor trebui să părăsească guvernul, relatează Reuters. Exprimându-se pe marginea unei reuniuni duminică în Germania a Grupului celor șapte națiuni puternic industrializate (G7), Cameron, care a promis să renegocieze relațiile Marii Britanii cu UE înaintea referendumului asupra rămânerii sau ieșirii din Uniune, a semnalat că nu va tolera nicio disidență.

"Dacă vrei să fii o parte a guvernului, va trebui să consideri că ne-am angajat într-un exercițiu de renegociere înaintea unui referendum și care va conduce la un rezultat de succes", a declarat el reporterilor, întrebat dacă va permite miniștrilor să voteze la referendum fiecare după conștiință.

"Toată lumea din guvern a semnat programul stabilit în manifestul conservator", a adăugat el.

Cameron s-a exprimat după ce peste 50 de parlamentari din partidul său au declarat că sunt pregătiți să se alăture unei campanii de sprijinire a ieșirii Marii Britanii din UE, cunoscută ca "Brexit", dacă premierul britanic nu obține schimbări radicale în interiorul blocului european. Acesta a fost primul semn de revoltă eurosceptică de când Cameron a fost reales luna trecută, notează Reuters.

Un membru al aceluiași grup a sugerat că nouă miniștri ai lui Cameron ar putea vota ieșirea din UE. Acest lucru nu a putut fi confirmat în mod independent.

Dar Cameron, care a promis să țină referendumul asupra UE până la sfârșitul anului 2017, s-a declarat încrezător că va obține un acord ce îi va permite să recomande britanicilor să voteze rămânerea în blocul de 28 de națiuni, un club de care ei aparțin din 1973.

Cu toate acestea, el este vulnerabil. Deși reales cu o majoritate surprinzătoare, o rebeliune asupra Europei în rândul propriilor parlamentari în Camera Comunelor (650 de locuri) i-ar putea deraia agenda de legiferare mai largă și arunca o pată neagră asupra celui de-al doilea mandat al său.

Unii parlamentari conservatori eurosceptici consideră că el a încadrat întrebarea la referendum pentru a favoriza un vot de rămânere în UE și sunt de asemenea furioși că a decis să nu impună restricții privind activitatea de campanie guvernamentală în perioada premergătoare votului.

Dar Cameron a precizat că nu va permite nicio rebeliune, în special în rândul propriilor miniștri. AGERPRES
   


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Mafia PSD / Aceasta este diploma falsă de inginer a directorului general al Transelectrica!

2 Americanii au avut un șoc: Nici în Africa nu se mai întâmplă așa ceva! Dragnea: Mesajul meu e clar și ferm, la…

3 Semnal-ȘOC pentru PSD! Pro TV, audiență URIAȘĂ cu episodul despre Teleorman de la „România, te iubesc”

4 Fraților, voi vedeți unde-am ajuns? Fiola pune condiții STS pentru a putea folosi tabletele care împiedică vot…

5 SURSE Digi 24 / Dăncilă a obținut fotografia pentru care Dragnea a plătit 100 000 de dolari

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante