Premierul Pavel Filip va efectua marți o vizită oficială în România

Premierul Pavel Filip va efectua marți o vizită oficială în România

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, va efectua marți, 26 ianuarie, o vizită la București și va avea o întrevedere cu omologul său român Dacian Cioloș, a anunțat guvernul de la Chișinău într-un comunicat.

Vizita a fost convenită în urma unei discuții telefonice purtate de cei doi premieri, iar pe agenda întrevederii se vor afla chestiuni actuale ce privesc relațiile bilaterale, precum și acțiunile ce urmează a fi întreprinse de către cele două guverne în vederea impulsionării procesului de implementare a inițiativelor și proiectelor convenite între Chișinău și București. Cei doi premieri vor discuta și despre agenda de reforme stabilită în Acordul de Asociere Republica Moldova — Uniunea Europeană.

Aceasta este prima vizită oficială a premierului Pavel Filip după învestirea sa și ea survine în contextul continuării protestelor împotriva noului executiv de la Chișinău.

Potrivit site-ului Unimedia, liderii protestelor din 20 ianuarie 2016, Andrei Năstase, Renato Usatîi și Igor Dodon, au anunțat desfășurarea unui miting de amploare duminică în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Conform aceleiași surse, Asociația Obștească GARLEM, condusă de fostul președinte al Partidului Popular Ian Lisnevchi, a anunțat că în paralel se va desfășura un miting proguvernamental la Complexul Memorial Eternitate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…