Premierul polonez face apel la uniune națională în fața 'calomniilor' venite din exterior

Premierul polonez Beata Szydlo a cerut miercuri opoziției să facă front comun cu guvernul în fața 'calomniilor' cu care se confruntă țara din exterior, informează AFP.

'Polonia este acuzată pe nedrept de lucruri care nu există în țara noastră și anume că încalcă principiile statului de drept. Acest lucru nu este adevărat. Democrația este vie în Polonia", a afirmat Beata Szydlo în parlament. Ea a prezentat poziția Varșoviei înaintea unei dezbateri în Parlamentul European pe 19 ianuarie la Strasbourg, unde va fi și ea prezentă.

Ea le-a mulțumit totodată tuturor liderilor grupurilor parlamentare, cu care s-a întâlnit cu o zi înainte, că au acceptat 'să discute problemele poloneze în casa poloneză', subliniind că de fiecare dată când aceste probleme 'au ajuns în exterior, totul s-a încheiat foarte prost'.

'Astăzi, trebuie să putem deoparte neînțelegerile pentru a face front comun și pentru a discuta cum putem acționa pentru ca situația internațională să fie stabilă. Le mulțumesc liderilor grupurilor parlamentare pentru că doresc să vorbească într-o singură voce în legătură cu problemele fundamentale", a mai spus ea.

Fără a contesta necesitatea de a apăra imaginea țării în exterior în fața declarațiilor precum cele ale lui Martin Schulz, președintele Parlamentului European, privind o posibilă 'putinizare' a Poloniei, membri ai opoziției au răspuns ferm la discursul premierului Szydlo.

'Nu Polonia este calomniată, nici cetățenii săi. Partenerii noștri sunt îngrijorați de acțiunile voastre. Este responsabilitatea voastră", a afirmat Rafal Trzaskowski, deputat al Platformei Civice, în numele principalului partid al opoziției de centru.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I