Premierul polonez face apel la uniune națională în fața 'calomniilor' venite din exterior

Premierul polonez Beata Szydlo a cerut miercuri opoziției să facă front comun cu guvernul în fața 'calomniilor' cu care se confruntă țara din exterior, informează AFP.

'Polonia este acuzată pe nedrept de lucruri care nu există în țara noastră și anume că încalcă principiile statului de drept. Acest lucru nu este adevărat. Democrația este vie în Polonia", a afirmat Beata Szydlo în parlament. Ea a prezentat poziția Varșoviei înaintea unei dezbateri în Parlamentul European pe 19 ianuarie la Strasbourg, unde va fi și ea prezentă.

Ea le-a mulțumit totodată tuturor liderilor grupurilor parlamentare, cu care s-a întâlnit cu o zi înainte, că au acceptat 'să discute problemele poloneze în casa poloneză', subliniind că de fiecare dată când aceste probleme 'au ajuns în exterior, totul s-a încheiat foarte prost'.

'Astăzi, trebuie să putem deoparte neînțelegerile pentru a face front comun și pentru a discuta cum putem acționa pentru ca situația internațională să fie stabilă. Le mulțumesc liderilor grupurilor parlamentare pentru că doresc să vorbească într-o singură voce în legătură cu problemele fundamentale", a mai spus ea.

Fără a contesta necesitatea de a apăra imaginea țării în exterior în fața declarațiilor precum cele ale lui Martin Schulz, președintele Parlamentului European, privind o posibilă 'putinizare' a Poloniei, membri ai opoziției au răspuns ferm la discursul premierului Szydlo.

'Nu Polonia este calomniată, nici cetățenii săi. Partenerii noștri sunt îngrijorați de acțiunile voastre. Este responsabilitatea voastră", a afirmat Rafal Trzaskowski, deputat al Platformei Civice, în numele principalului partid al opoziției de centru.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum se stă. Ultimele cifre și calcule din taberele principalelelor partide

2 Pronosticul și dezvăluirile de culise ale fugarului Rizea despre alegerile din București

3 ULTIMA ORĂ Dorinel Umbrărescu va construi și drumul expres Brăila-Galați, după ce a câștigat contractul de 371…

4 VIDEO Un deputat din Argentina a început să-i sugă sfârcurile soției în timpul sesiunii online a parlamentulu…

5 Gâdea și-a dat cu tesla-n coaie! / Cum s-a fâsâit bomba bombelor la Antena 3, demontată chiar de Badea, Ciuvică …